Skip to main content
Sreda, 21. februar 2024
08.06.2020
12:01
Cesta Zidani Most - Radeče
Grafika: ePosavje
Od ponedeljka bo pot iz Posavja proti Celju (in obratno) potekala drugače kot doslej, predvsem pa se bo podaljšal čas potovanja. Začenjajo namreč z rekonstrukcijo ceste Zidani Most - Radeče.

Pričetek rekonstrukcije glavne ceste Zidani Most - Radeče

Od ponedeljka, 8. junija, naprej

RADEČE Od ponedeljka, 8. junija, naprej se bo podaljšal čas potovanja na relaciji med Celjem in Krškim. V dolini Save med Zidanim Mostom in Radečami namreč začenjajo rekonstrukcijo glavne ceste G1-5/0331. Kot pravijo na Direkciji Republike Slovenieje za infrastrukturo, bodo uredili cesto v dolžini 1.230 metrov.

Kaj vse bodo naredili?

Ob tem bodo razširili glavno cesto proti Savi in izvedli podporne konstrukcije s pilotnimi stenami ter armiranobetonskimi zidovi. Na tem delu ceste bodo izgradili tudi tri prepuste ter uredili odvodnjavanje ter prometno in cestno signalizacijo.

Dela bodo potekala v več fazah, zaključek je predviden konec leta 2021

Gradbena dela bodo na tem delu ceste potekala v več fazah, predvidoma jih bodo zaključili konec leta 2021. Pogodbena vrednost gradnje, investitor je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, je 5.557.854,13 evrov.

Cesta Radeče - Zidani Most

Kako bo urejena pretočnost promet?

Delna zapora ceste za 1. fazo do 30. oktobra

Delna zapora ceste za 1. fazo ureditve bo postavljena od 8. junija do 30. oktobra 2020. Kot pravijo v obvestilu, bo na odseku ceste G1-5/0331 Zidani Most – Radeče promet urejen izmenično enosmerno s pomočjo prometno odvisnih semaforjev.

Po potrebi bodo promet usmerjali tudi ročno

Tako bo delna zapora ceste postavljena na začetku rekonstrukcije ceste, od km 0,640 do km 0,100 (iz smeri Zidananega Mosta) v dolžini 460 metrov. in na koncu predvidene rekonstrukcije ceste, od km 1,660 do km 1,925 (pri starem mostu) v dolžini 265 metrov. "Zaradi boljše pretočnosti se bo po potrebi v konicah promet urejal z ročnim usmerjanjem prometa," dodajajo v sporočilu.

Spremljajte informacije o stanju na cestah

Izvajalec bo vse načrtovane spremembe prometnega režima sporočal na PIC

Ob tem z Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo vse uporabnike prosijo, da spremljajo informacije o stanju na cestah, ki so na voljo v okviru Prometno informacijskega centra (PIC) za državne ceste (www.promet.si, telefon 1970). "Izvajalec bo vse načrtovane spremembe prometnega režima sporočal v Prometno informacijski center za državne ceste, kjer se 24 ur na dan spremlja in objavlja tudi informacije o stanju na cestah, ki jih posredujejo Policija, vzdrževalci in drugi, zato so na tem mestu vedno na voljo zadnje razpoložljive informacije o stanju na cestah in prometu," še pišejo v obvestilu.

(bš)

ceste
radeče
sevnica

Pridružite se nam

Zadnje novice