Skip to main content
V Posavju -5.5° C Torek, 7. februar 2023
03.09.2020
15:38
Splošna bolnišnica Brežice, dela v septembru
Foto: ePosavje.com
V Splošni bolnišnici Brežice se bodo začela gradbeno obrtniška dela v stavbi K nad Urgentnim centrom. Dela, vredna dober milijon in pol evrov, naj bi po načrtih končali do konca letošnjega leta

Začetek gradbeno obrtniških del v brežiški bolnišnici

Dela bodo trajala do konca leta

BREŽICE V teh dneh bodo v brežiški bolnišnici začeli z gradbeno obrtniškimi deli v stavbi K, v II. in III. etaži nad urgentnim centrom. Kot nam je povedala direktorica Splošne bolnišnice Brežice Anica Hribar, "smo že podpisali pogodbo z izvajalcem del za dokončanje centralne intenzivne terapije in novega radiološkega oddelka."

Milijon in pol evrov vredna investicija

Investicija se začenja konec tega tedna, vrednost investicije je po besedah Hribarjeve milijon in pol evrov, sredstva pa je v celoti zagotovilo Ministrstvo za zdravje.

Občasno bo moten dostop do parkirišč s Kajuhove ulice

Dela bodo sicer trajala do konca leta 2020, izvajalci bodo za izvajanje del uporabljali požarno stopnišče na stavbi in prostor med stavbami C, E in K. Za dostop na gradbišče bodo izvajalci del uporabljali pot preko parkirišča, zato bo občasno moten dostop do parkirišč s Kajuhove ulice.

Od 1. septembra nov režim vstopa v bolnišnico

Nov vhod v bolnišnico na območju "stare" urgence

Od 1. septembra naprej je v veljavi nov režim vstopa v brežiško bolnišnico. Območje starega urgentnega vhoda so preuredili in uredili vhodni podest. V stavbi D je tako v torek začela delovati skupna administracija, nov vhod pa je namenjen vsem, ki bodo prihajali na radiološke in laboratorijske preiskave ter v kirurške in internistične ambulante. Vhod v urgentni center je namenjen zgolj urgenci in gibalno oviranim osebam, ki bodo prišle v bolnišnico.

(bš)

brežice
splošna bolnišnica brežice
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja