Skip to main content
V Posavju 6.4° C Sreda, 7. december 2022
22.12.2020
14:35
Sevnica, hitra antigenska testiranja
Grafika: ePosavje.com
V torek se tudi v Sevnici začenja množično hitro testiranje. V nadaljevanju novice objavljamo nekaj več informacij iz Zdravstvenega doma Sevnica, v torek bo testiranje potekalo med 12. in 15. uro.

Množično testiranje v Zdravstvenem domu Sevnica do konca tedna

Kot so sporočili iz Zdravstvenega doma Sevnica, bo testiranje do konca tedna potekalo še v sredo in četrtek:

  • torek, 22. decembra 2020, od 12. do 17. ure,
  • sreda, 23. decembra 2020, od 9. do 17. ure,
  • četrtek, 24. decembra 2020, od 9. do 15. ure.

V torek tudi v Sevnici začetek hitrega testiranja na SARS-CoV-2

SEVNICA Hitro množično testiranje se bo v torek začelo v Ljubljani, Celju, Mariboru, Novem mestu, Novi Gorici, Murski Soboti, Slovenj Gradcu, Kopru, Kranju, Velenju in na Ptuju, pa tudi v Lenartu in Sevnici, so sporočili z ministrstva za zdravje. 

Hitri antigenski testi na SARS-CoV-2

"Bliža se čas, ko bo tudi v Sloveniji omogočeno cepljenje zoper COVID-19. V Slovenijo naj bi cepivo prišlo v naslednjem tednu, torej še pred koncem letošnjega leta. Kdaj bo cepivo dostopno tudi nam, izvajalcem - zdravstvenim domovom, in bomo lahko pričeli s cepljenjem, še ne vemo. Do takrat je dodatni ukrep zajezitve širjenja okužb COVID-19 izvedba hitrega antigenskega testa za SARS-CoV-2. Gre za hitro preiskavo, pod kar se šteje vsaka laboratorijska preiskava, ki omogoča izvedbo v kratkem času. Poleg vseh drugih ukrepov je izvedba testov dodatna pomoč pri zajezitvi širjenja okužb," so ob tem zapisali v Zdravstvenem domu Sevnica.

Zdravstveni dom Sevnica

Hitro antigensko testiranje na SARS-CoV-2 v Sevnici

Testiranje brezplačno, s seboj imejte kartico zdravstvenega zavarovanja ali osebni dokument

Kot so sporočili iz Zdravstvenega doma Sevnica, bodo tako s torkom, 22. decembrom, pričeli z množičnim testiranjem prebivalstva s hitrimi antigenskimi testi za SARS-CoV-2. "Testiranje je namenjeno vsem prebivalcem, ki to želijo, ne glede na naslov stalnega prebivališča in sicer brez predhodnega naročanja. Testiranje je brezplačno, zainteresirani pa naj na testiranje s seboj prinesejo kartico zdravstvenega zavarovanja ali osebni dokument," pravijo.

V torek med 12. in 15. uro, v sredo od 11. do 15. ure

V torek bo testiranje potekalo v COVID akutni ambulanti Zdravstvenega doma Sevnica med 12. in 15. uro. V sredo, 23. decembra 2020, boo množično testiranje izvajali v času od 11. do 15. ure. "O vseh nadaljnjih lokacijah in terminih množičnega testiranja po krajevnih skupnostih in podjetjih ter na ostalih identificiranih lokacijah vas bomo sproti obveščali," še dodajajo.

Do rezultata testa počakajte v osebnem avtomobilu

Ob tem prebivalcem, ki se bodo odločili za testiranje, sporočajo, da lahko avto parkirajo na parkirišču za HTC ter pridejo na testiranje v Covid akutno ambulanto. "Po opravljenem testiranju naj na rezultat testa, ki jim v roku 20 minut sporočen preko GSM ali osebno, počakajo v svojem avtomobilu."

Zaenkrat brez naročanja, če bo zanimanja večje, bodo režim spremenili

Na testiranje se zaenkrat ni treba naročiti, a je možno, da bodo ob večjem zanimanju režim spremenili, je dopoldne pojasnila Marija Magajne z ministrstva za zdravje. Rezultat testa bo znan v približno 15 minutah in bo poslan v nacionalni register bolnikov, prek inštituta za javno zdravje pa bo posameznik dobil izvid in navodilo, kako ravnati naprej.

Imunološki test za kvalitativno določanje celokupnih protiteles proti COVID-19

V Zdravstvenem domu Sevnica sicer izvajajo tudi imunološki test za kvalitativno določanje celokupnih protiteles proti Covid-19, namen česar je odkriti, ali ima posameznik protitelesa proti Sars-Covid-19, torej, ali je prišel v stik z virusom Sars-Covid-19 in tvoril protitelesa, kar pa ne pomeni, da je na določen virus tudi imun. "Priporoča se testiranje zdravih oseb najmanj 14 dni po izzvenelih simptomih okužbe s covid-19. Cena imunološkega testa je 20 €. Za vse informacije glede izvedbe testiranj se lahko obrnete na Zdravstveni dom Sevnica preko e-naslova tajnistvo@zd-sevnica.si oziroma na telefonsko številko 07/ 81 61 514," še dodajajo.

(bš)

sevnica
koronavirus

Pridružite se nam