Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
06.09.2021
10:18
Foto: Občina Krško
V ponedeljek pričenjajo s prvo etapo rekonstrukcije ceste proti ribnikom v Brestanici, natančneje na odseku od križišča cest za Anže in Stolovnik do konca naselja Gorica.

Začetek del prve etape rekonstrukcije ceste proti Stolovniku

Potem ko je Občina Krško lansko jesen zaključila z obnovo in razširitvijo Ceste na ribnik pri gostišču Pohle, kasneje pa zgradila nov most čez Lokovški potok v Stolovniku, se bodo v ponedeljek, 6. septembra 2021, začela dela prve etape rekonstrukcije ceste proti Stolovniku. Dela bodo potekala na odseku od križišča cest za Anže in Stolovnik do konca naselja Gorica, ki bo zato do predvidoma konca januarja 2022 zaprt, zaenkrat pa bo obvoz urejen skozi naselje Gorica, sporočajo z Občine Krško.

Celoten projekt bo potekal v štirih fazah, vrednost prve 500 tisoč evrov

"Celoten projekt rekonstrukcije ceste od naselja Gorica skozi Stolovnik do ribnikov Mačkovci bo potekal v štirih fazah, poleg rekonstrukcije vozišča bodo uredili tudi večnamensko pot za pešce in kolesarje na levi strani ceste Brestanica-Stolovnik. Za prvo fazo ima občina v proračunu zagotovljenih nekaj več kot 500 tisoč evrov," pišejo v sporočilu. Kot dodajajo, so k obnovi pristopili s ciljem zagotoviti večjo varnost za vse udeležence v prometu, zato ob zapori ceste prosijo za razumevanje in potrpežljivost.

(eP)

krško
brestanica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja