Skip to main content
Petek, 22. september 2023
28.09.2021
15:13
Preureditev križišča na Vidmu v Krškem
Foto: ePosavje.com
Na Vidmu v Krškem bodo v teh dneh začeli s pripravljalnimi deli, ki bodo služili kot uvod v prenovo križišča Ceste 4. julija in Strme poti. Pri cerkvi na Vidmu bodo izgradili krožišče.

Prenova križišča v krožišče na Cesti 4. julija na Vidmu

KRŠKO Cesta 4. julija v Krškem je s 151 hišnimi številkami najdaljša ulica na levem bregu reke Save. Ulica se začne takoj za tablo Sotelsko in se konča v Stari vasi, med domačini poznano kot "v Sloki cesti". In v naslednjih mesecih bodo na začetku ulice zabrneli stroji, saj se bodo začeli s preureditvijo križišča Ceste 4. julija in Strme poti. Na Cesti 4. julija bodo dela potekala od hišne številke 14 do hišne številke 27.

"Preglednost priključkov na Cesto 4. julija ni ustrezna"

V sklopu rekonstrukcije so konec marca letos napovedali ureditev priključka Vrtne ulice, ureditev Strme poti ter dela Poti na Polšco do hišne številke 17. V sklopu ureditev bodo porušili enega izmed objektov na Cesti 4. julija. Za preureditev so se na Občini Krško odločili, ker "preglednost priključkov Strme poti in Vrtne ulice na Cesto 4. julija ni ustrezna, prav tako pa ni omenjenih odsekih ni ustrezna niti prometna varnost pešcev in kolesarjev."

Skrajni rok izvedbe? 15. julij 2022

Na tem delu ulice bo v naslednjih mesecih moten promet in spremenjen prometni režim. Na javnem razpisu izbran izvajalec del KOP Brežice bo z deli začel predvidoma v ponedeljek, 4. oktobra 2021. Na Občini Krško pravijo, a je skrajni končni rok izvedbe je 15. julij 2022.

Dela v treh etapah

Spremenjen prometni režim bo označen s cestno-prometno signalizacijo, gradbena dela bodo večinoma potekala pod polovično zaporo ceste in v treh etapah.

Prva etapa bo potekala na polovici ceste od Savske poti do Laboda, nadaljevala se na drugi strani ceste od Strme poti do Laboda. Druga etapa bo sledila od krožišča proti Sotelskem, kar pa bodo usklajevali z drugim gradbiščem na plazu na cesti Sotelsko. Tretja etapa na Strmi poti bo potekala večinoma v naslednjem letu.

(bš, eP)

krško
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja