Skip to main content
V Posavju 1.6° C Petek, 27. januar 2023
14.06.2022
13:21
Černelčeva cesta, Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Po skoraj 10 letih od izdelave projektne dokumentacije v teh dneh začenjajo z ureditvijo križišča petih ulic v samem centru Brežic, križišča Černelčeve ceste in Pleterniškove ulice.

Po skoraj 10 letih začetek urejanja križišča Černelčeve in Maistrove

BREŽICE V samem centru Brežic bodo na območju od križišča pri Zdravstvenem domu do križišča z Ulico kozjanskih borcev začeli s prenovo tega dela mesta, v skupni dolžini bo vse skupaj zneslo približno 370 metrov. Kot so v ponedeljek sporočili z Regijskega centra za obveščanje Brežice, Komunala d.o.o. Brežice namreč obvešča o popolnih in delnih zaporah prometa v Brežicah.

Promet bo oviran do 30. aprila

Tako bo med 13. junijem 2022 in 30. aprilom 2023 oviran promet na cestah LZ026051 Černelčeva cesta - Pleteršnikova ulica, LK027073 Ulica Kozjanskih borcev, LZ026091 Maistrova ulica in na javni poti JP528731 Zidarska pot.

Brežice, Černelčeva cesta

Kaj vse bodo uredili?

V tem delu Brežic bodo prenovili vozišče z ureditvijo odvodnjavanja, na križišču Černelčeve ceste, Pleteršnikove ulice in Maistrove ulice bodo z ustreznim priključevanjem Zidarske poti uredili še novo krožišče. V projektni dokumentaciji še pišejo, da ureditev zajema tudi širitev vozišča dela Pleteršnikove ulice s pasom za leve zavijalce ter v celotnem območju ureditev površin za pešce in kolesarje. Poleg tega bodo uredili cestno razsvetljavo, meteorno kanalizacijo, ki vodi padavinske vode s cestišča, ob tem pa bodo zaščitili in prestavili obstoječe komunalne vode.

Krožišče namesto križišča

"Projektna dokumentacija je bila izdelana leta 2013. v letu 2020 je predvidena posodobitev in prilagoditev projektne dokumentacije ter ureditev lastniških vprašanj, v letih 2021/22 pa je predvidena izvedba navedenega krožišča kot tudi priključitve Zidarske poti na krak Černelčeve ceste," lahko najdemo v arhivu spletne strani občine Brežice, ko so tako 16. decembra 2019 odgovorili na vprašanje svetnice Bernardke Ogorevc. Lani avgusta smo na naših straneh poročali, "da naj bi z deli, ki bodo predvidoma trajala do konca junija 2022, začeli v letošnjem letu." Zdaj naj bi z deli vendarle le začeli.

brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja