Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
08.12.2021
08:51
Kostanjevica na Krki, protipoplavna zaščita
Foto: ePosavje.com
Potem ko civilna iniciativa in kostanjeviški župan do dogovorjenega roka niso našli dogovora o potrditvi rešitve Direkcije za vode za protipoplavno rešitev Kostanjevice na Krki, imajo zdaj nov datum.

Zadnji zadnji datum za potrditev predloga je 20. januar

KOSTANJEVICA NA KRKI Predstavniki civilne iniciative in kostanjeviški župan Ladko Petretič so imeli do konca novembra čas, da na Direkcijo Republike Slovenije za vode pošljejo soglasje k predvideni ureditvi protipoplavne zaščite kostanjeviškega otoka. Rešitev so domačinom odgovorni na Direkciji Republike Slovenije za vode predlagali sredi oktobra, predstavniki civilne iniciative se s predlogom ureditve niso strinjali. Še več, pravijo, da bi edini naseljeni otok v Sloveniji spremenili v bazen. 

Smrekar: "Gre za sistemsko reštiev, ki je problematična"

"Mislim, da je predvsem ta sklep prejudiciral kakršne koli razgovore, ker se postavlja vprašanje o smiselnosti predstavitev in debat po tem, ko so stvari odločene. Tukaj gre za sistemsko rešitev, ki je problematična in kako bo zdaj občina prepričevala ljudi, da pristanejo na sodelovanje, bo velika umetnost in potrebno bo veliko časa," je konec novembra povedal predstavnik civilne iniciative Andrej Smrekar.

Iz našega arhiva (12. november 2021):

"Ta projekt bi nas spravil v bazen"

Občanka Magda Bršec je novembra v pogovoru za našo spletno stranj povedala, da domačini vedo, kako Krka narašča in prihaja na otok. "Krka ni reka, ki bi odtekla mimo. Nas poplavi. Ko govorijo o podtalnici, to je podtalnica, ampak ko Krka pride, je to njen nivo in ta projekt bi nas spravil v bazen, ki bi naredil še trikrat več škode. Voda bi odtekla drugam in tam povzročila poplave."

Protipoplavna zaščita, Kostanjevica na Krki

Rok za potrditev zdaj 20. januar 2022

Zdaj res zadnji rok, do katerega se bodo Kostanjevičani oprededliti o predlogu protipoplavne zaščite, so na Direkciji Republike Slovenije za vode podaljašli do 20. januarja prihodnje leto. Kostanjeviški župan Ladko Petretič je za Slovensko tiskovno agencijo povedal, da je prišlo do določenih premikov in da upa na pozitiven razplet. Predstavniki občine se nameravajo sestati in pogovoriti z vsakim od lastnikov zemljišč na kostanjeviškem otoku. S prvimi pogovori bodo predvidoma začeli v sredo, nekaj lastnikov zemljišč pa je v sodelovanje že privolilo, je še dodal Petretič.

(bš, eP)

kostanjevica na krki
poplave

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja