Skip to main content
Sreda, 21. februar 2024
19.04.2022
07:50
Erasmus+ v Pišecah
Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
V petek, 15. aprila, so na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece uspešno zaključili prvo izmenjavo v projektu Erasmus+, ki so jo izvedli skupaj s 4 učitelji OŠ Tenja (Hrvaška).

Erasmus+ teden na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

PIŠECE Gostujoči učitelji (Draženka, Tihomir, Marija, Silvija) so imeli tako priložnost spoznati naš kraj in širšo okolico (Kozjanski park, Olimje, Žalec …), hkrati pa začutiti utrip naše šole. Skupaj z našimi učitelji so sodelovali na IKT- delavnicah, kjer so spoznali veliko novih aplikacij, ki jih bodo vsi uporabljali pri poučevanju, predvsem poučevanju v naravi. Četrtek je bil v celoti namenjen poučevanju v naravi. Naravoslovni dan na temo vode smo izvedli v okolici šole, ob grajskem ribniku, ob Gabernici, v gozdu … Učili smo se v naravnem okolju, izven razredov.

Pripomočke za delo (meritve, jemanje vzorcev, pretok Gabernice, terensko delo ob potoku …) smo vzeli s seboj in se podali na teren. Veliko zanimivih in poučnih informacij nam je tudi tokrat posredovala naša upokojena učiteljica Anica Butkovič, ki je prava zakladnica znanja.

Fotogalerija (Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece):

Najmlajši učenci, vključno z vrtcem, pa so pripravili ribje specialitete in ostale dobrote iz sadja. Z veseljem smo vse pojedli. Vodja Erasmus+ projekta na šoli učitelj Matjaž Vrešak in gospa ravnateljica Nuška Ogorevc sta se ob koncu tedna zahvalila vsem za odlično sodelovanje. Kot že v času Unesco taborov smo tudi tokrat dokazali, da skupaj zmoremo veliko.

Naši učitelji bodo obisk vrnili konec tega šolskega leta, da spoznajo utrip njihovega življenja in dela na šoli. Mi pa se že veselimo, ko bomo na izmenjavah lahko sodelovali še učenci.

Novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

pišece
šole v posavju
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice