Skip to main content
V Posavju -5.5° C Torek, 7. februar 2023
19.02.2021
19:13
Oskrbovana stanovanja v Krškem, februar 2021
Grafika: ePosavje.com
V neposredni bližini krškega doma starejših občanov so končali z gradnjo stanovanjske stavbe z 29 oskrbovanimi stanovanji za občane starejše od 65 let, obiskali smo nove prostore.

Nova oskrbovana stanovanja v Krškem

KRŠKO Stanovanja so namenjena in prilagojena starejšim, ki jim zdravstvene razmere dopuščajo samostojno bivanje. Objekt obsega štiri etaže, v njem je skupno 29 najemnih oskrbovanih stanovanj velikosti med 47 in 62 kvadratnih metrov in eno večje stanovanje s površino 77 kvadratnih metrov. "Vsako stanovanje ima skupni bivalni prostor, kjer je kuhinja, ki je že opremljena, dnevno sobo, kopalnico, shrambo in izhod na balkon oz. v kletni etaži na teraso," pojasnjuje vodja projekta Alenka Pirc iz družbe Kostak, d. d.

Stanovanja so delno opremljena

Kuhinje in kopalnice so opremljenje v celoti

Stanovanja so delno opremljena – v celoti so opremljene kuhinje in kopalnice. "Vso ostalo opremo si vsak uporabnik prilagodi svojim potrebam in željam," dodaja sogovornica. Vsa stanovanja so tudi opremljena s tako imenovanimi SOS stikali, ki omogočajo celodnevno povezavo za pomoč na daljavo. "Eno stikalo je v kopalnici in eno v spalnici."

Objekt je prilagojen gibalno oviranim osebam

Objekt je tudi prilagojen gibalno oviranim osebam. "Hodniki so širši, na hodnikih in stopniščih so nameščeni ročaji, v stavbi je dvigalo. Tudi kopalnice so prilagojene, torej so večje, dve stanovanji sta opremljeni za gibalno ovirane osebe," navaja Pirčeva.

Skupni prostori

18 parkirnih mest in prostor za preživljanje prostega časa

V skupni uporabi prebivalcev se v kletni etaži nahaja skupni prostor s čajno kuhinjo in toaleto, v pritličju pa kolesarnica. Na zunanjih površinah je prostor za sprostitev in preživljanje prostega časa ter 18 parkirnih mest za skupno uporabo.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Razpis za najem stanovanj

Primopredaja stanovanj bo predvidoma zaključena do konca meseca

Investitor in izvajalec je krški Kostak. "Projekt je že od samega začetka potekal v sodelovanju z Občino Krško, nato je sledil dogovor o sodelovanju in soinvestiranju s Stanovanjskim skladom Republike Slovenije, tako da 50 odstotkov stanovanj že odkupuje Stanovanjski sklad Republike Slovenije, preostalih 50 odstotkov pa Občina Krško in ona dva bosta tudi končna lastnika objekta in vseh stanovanj. Najem gre preko Občine Krško, ki je stanovanja že razpisala in je trenutno v fazi izbire uporabnikov oz. najemnikov stanovanj," še dodaja Pirčeva.

Na Občini Krško so prejeli 25 prijav

Kot so nam sporočili z Občine Krško, je prispelo 25 prijav. Mesečna najemnina še ni natančno določena oz. izračunana, gibala pa se bo v razponu od 170 do 210 evrov. Primopredaja objekta bo predvidoma zaključena do konca februarja. Upravljanje stanovanj bo prevzel Rudar Senovo, dom starejših občanov pa bo uporabnikom po potrebi nudil nego in skrb na domu.

Oskrbovana stanovanja v 360° pogledu

Stanovanje tip A - bivalni prostor s kuhinjo


Stanovanje tip E - bivalni prostor s kuhinjo


Stanovanje tip D - bivalni prostor s kuhinjo


Še več 360° prostorskih fotografij je na voljo na povezavi Oskrbovana stanovanja Krško.

(eP)

krško
video
posavski tednik
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi