Skip to main content
V Posavju 19.8° C Sobota, 1. oktober 2022
20.10.2020
10:44
Foto: ePosavje
Občina Krško je zaključila z 2. fazo obnove objekta OŠ Koprivnica, ki je obsegala gradnjo prizidka in rekonstrukcijo kuhinje na OŠ Koprivnica. Skupna vrednost naložbe znaša 1,2 milijona evrov.

Temeljita obnova Osnovne šole Koprivnica

Leta 2018 so objekt energetsko obnovili

KRŠKO Osnovna šola Koprivnica je bila v zadnjih nekaj letih deležna temeljite obnove. "Že v letu 2018 smo energetsko sanirali celoten objekt, potem pa smo v 2019 začeli z obnovo kuhinje, ki je bila v zelo slabem stanju. Obnova kuhinje je praktično pomenila, da smo ob enem uredili ogrevanje, kotlovnico in pridobili še dve učilnici ter knjižnico, tako da smo razširili prostore in funkcionalno zaokrožili celoto," je povedal krški župan Miran Stanko.

"Boljše delo za učence in zaposlene"

Celotna vrednost naložbe znaša 1,2 milijona evrov

Strošek prve faze je znašal 200.000 evrov, okoli milijona pa je vredna naložba v prizidek in obnovo kuhinje. Z novo kuhinjo in knjižnico ter dvema novima učilnicama so se bistveno izboljšali pogoji dela in bivanja. "Vsekakor to pomeni višjo kvaliteto, boljše delo za učence, zaposlene in bolj prijetno za vse tudi za sam kraj," pove Jože Ivačič, ravnatelj Osnovne šole Koprivnica.

Naslednja želja? Tartan na atletski stezi

Želje so še velike, pravi ravnatelj, a ne na sami šolski stavbi, saj je ta zdaj v celoti urejena. "Želja je še tartan na atletski stezi in kakšne stvari bi se še našle."

(eP)

video
krško

Pridružite se nam