Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
30.10.2020
09:39
Stavi na zdravje, Občina Brežice
Grafika: ePosavje
V Brežicah zaključujejo enoletni projekt Stavi na zdravje (angl. Bet on Health), ki ga je s številni partnerji v začetku novembra 2019 kot nosilka dejavnosti pričela izvajati Občina Brežice.

Zaključek projekta Stavi na zdravje

Približati pomen športa in vlogo telesne dejavnosti

BREŽICE V projektu so vzpostavili motivacijski model, s katerim predvsem mlade, pa tudi vse ostale občane, vzpodbujajo k večanju telesne aktivnosti in s tem k izboljšanju telesne pripravljenosti in zdravja. "Izbranim skupinam (mladim med 15. in 29 letom, športnikom po obdobju aktivnega ukvarjanja s športom, ženskam, ki so prebolele raka na dojkah in starejšim od 65. leta) in drugim zainteresiranim deležnikom, smo želeli, preko aktivnosti, ki so se odvijale v sklopu projekta, približati pomen športa in s tem vlogo telesne dejavnosti, saj le-ta krepi naše zdravje, izboljša psihološko stanje človeka ter nenazadnje vpliva na uspešnost v šoli in na delovnem mestu," so ob tem sporočili nosilci projekta. Tako motivacijski model, ki je nastajal ob številnih projektnih aktivnostih, kaže današnjo percepcijo mladostnikov o motiviranosti do športnih aktivnosti.

Na okrogli mizi tudi o motiviranosti mladostnikov za športno aktivnost

Na okrogli mizi so prejšnji teden razpravljali partnerji projekta – Patricija Čular, predstavnica koordinatorja projekta Občine Brežice, Anamarija Toth Kostevc, predstavnica podjetja Plus rešitve, Rok Kerin iz Plavalne akademije Roka Kerina, Marjanca Pečar, predstavnica Kajak kanu kluba Čatež ter Katja Čanžar, predstavnica Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice. Okroglo mizo je moderirala doc. dr. Marjetka Rangus s Fakultete za turizem Univerze v Mariboru, ki v sklopu projekta sodeluje kot raziskovalna in izobraževalna institucija. "Nosilec projekta in vsi sodelujoči partnerji namreč nosimo pomembno zavedanje o tem, kako odgovorno je vlagati in vračati znanje v lokalno okolje," ob tem dodajajo koordinatorji projekta.

Ta konec tedna dvodnevna spletna mednarodna konferenca

Ob zaključku projekta sicer Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru pripravljajo še dvodnevno on-line mednarodno konferenco "Bet on Health". Na konferenci v četrtek in petek sodelujejo raziskovalci in strokovnjaki, ki bodo izmenjali svoje izkušnje in rezultate raziskav s področja športa, dobrega počutja, zdravja in vloge lokalnih oblasti pri načrtovanju, izvajanju in ocenjevanju politik ter praks povezanih z vprašanji javnega zdravja.

(bš, eP)

brežice
video

Pridružite se nam

Zadnje novice