Skip to main content
V Posavju 17.8° C Sobota, 13. avgust 2022
10.06.2022
10:56
Prva faza obnove CKŽ v Krškem
Foto: ePosavje.com
V Krškem sta župan Mestne občine Krško mag. Miran Stanko in vršilec dolžnosti direktorja Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo Bojan Tičar prerezala trak ob zaključku prve faze obnove CKŽ.

Zaključek prve faze obnove Ceste krških žrtev v Krškem

KRŠKO S prerezom traku so v četrtek v Krškem še uradno odprli prvi del obnovljene Ceste krških žrtev od starega mostu čez Savo do pokopališča. Obnovo najdaljše ulice pod Sremičem so razdelili v tri faze, v prvi so uredili vozišče, pločnike in dve novi krožišči, ta del obnove je bil vreden 1,9 milijona evrov - Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je prispevala 1,1 milijona, preostanek, preostanek pa Mestna občina Krško.

Druga faza od pokopališča do zadnjega krožišča pri vstopu v Krško

Na Mestni občini Krško napovedujejo, da se bo projekt Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo v sodelovanju z Mestno občino Krško v drugi fazi nadaljeval še letos, predvidoma jeseni naj bi nadaljevali z obnovo odseka ceste od pokopališča do trgovskega centra v Leskovcu pri Krškem. V Krškem pravijo, da trenutno še poteka izbor izvajalca - na naših straneh smo nedavno poročali, da bodo naročilo za obnovo 2. faze ponovili.

Razpis bodo ponovili

"Razpis je bil že izveden, vendar so bili trije ponudniki, ki so ali imeli previsoko ceno, ali pa niso izpolnjevali vseh zahtevanih pogojev. Razpis smo morali razveljaviti in ponoviti," nam je v četrtek povedal krški župan.

Naslednji projekti? Cesta Zdole - Krško, nov most čez Krško in cesta v Brestanici

"V Krškem smo bili prisotni otvoritvi prve etape Ceste krških žrtev. Tu je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo sodelovala z 1,1 milijona evrov. S tem smo posodobili to cesto, izboljšali pretočnost. To je prvi del obnove," je ob tem povedal novi vršilec dolžnosti direktorja Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo Bojan Tičar. In nadaljeval, da imajo v občini Krško v načrtu več pomembnih zadev. Tičar je izpostavil ureditev ceste Zdole - Krško, nov most čez reko Krko v Podbočju in ureditev ceste v Brestanici. "Nismo pozabili niti na kolesarje. Sodelovanje z občino Krško je zelo dobro, temu se nadejam tudi v bodoče," je zaključil.

Stanko: "Krško je s tem pridobilo veliko"

Po besedah župana bo Krško z obnovo Ceste krških žrtev pridobilo veliko. "Obenem smo pridobili obnovo uničene ceste, po drugi strani se je celoten tranzitni promet preusmeril na novo obvoznico in na ne preveč vsiljiv način smo voznike prisili, da so začeli uporabljati novo obvoznico v polni meri," dodaja Stanko. Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je pospešila začetek obnove Ceste krških žrtev, da se je lahko začel v lanskem letu in se bo v letošnjem še nadaljeval. "Dinamika je bila predvidena drugačna, kakšno leto kasneje," dodaja Stanko.

CKŽ bo postala mestna ulica

Po končani obnovi bo Cesto krških žrtev prevzela Mestna občina Krško, to bo postala mestna ulica. "S tem bomo dobili možnost, da v delu tretje faze nadaljujemo z rekonstrukcijo ceste in priključkom za zaledne vasi - Gora in Cesta, s tem pa razbremenimo Hočevarjev trg. S bi razširli celostno ureditev starega mestnega jedra, zagotovili nekaj dodatnih parkirišč in uredili promet v tem delu mesta," dodaja župan.

krško
ceste
video

Pridružite se nam