Skip to main content
Petek, 1. december 2023
18.12.2019
20:44
Ureditev Borštnikove ulice v Brežicah
Foto: ePosavje.com
V Brežicah so nedavno namenu predali obnovljeno Borštnikovo ulico, trenutno pa v mestu poteka še nekaj ureditev cestne infrastrukture. Pri avtobusni postaji bodo namreč vzpostavili novo križišče.

Zaključena obnova Borštnikove ulice v Brežicah

V mestu urejajo še nekaj cestnih odsekov

BREŽICE Občina Brežice je k obnovi Borštnikove ulice pristopila zaradi dotrajanosti cestišča in težav z odvodnjavanjem. Tako so od septembra do novembra obnovili javno pot v dolžini 100 metrov. "Šlo je za ureditev infrastrukture in ureditev hodnika za pešce, javne razsvetljave in ostale nujne stvari. To je konec koncev tudi ena precej turističnih ulic, kjer so tudi gostinski objekti," je ob tem povedal brežiški župan Ivan Molan.

Urejajo križišče na Cesti svobode

Vrednost je znašala dobrih 111 tisoč evrov, dela pa je izvedlo podjetje HPG. Občina v samem mestu sicer ureja še nekaj cestnih odsekov. Brežiški župan dodaja, da je "eden od teh je bolj varno križišče pri Lidlu, kjer smo skupaj z Direkcijo naredili smernice ureditve. V tem trenutku sta bila dva pasova s prehodom za pešce, zdaj urejamo v en pas in z dodatno osvetlitvijo. In verjamem, da bo s tem bolj poskrbljeno za varnost."

Urejanje križišča pri avtobusni postaji

Nova trgovina naj bi bila odprta že spomladi

V neposredni bližini avtobusne postaje pa zasebni vlagatelj ureja križišče. "Tu je bil sprejet nov občinski prostorski načrt in obveznost Eurospina je, da uredi križišče pri avtobusni postaji pri novem območju, ki bo namenjen trgovski dejavnosti." Dela so že pri koncu, saj, kot dodaja brežiški župan, predvidevajo, da bo spomladi nova trgovina že odprta.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(vs, bš, eP)

brežice
posavski tednik
fotogalerija
video

Pridružite se nam