Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
09.10.2020
10:41
Končana obnova osnovne šole v Koprivnici
Foto: Občina Krško / Grafika: ePosavje
Občina Krško je s septembrom zaključila z drugo fazo obnove objekta OŠ Koprivnica, ki je obsegala gradnjo prizidka in rekonstrukcijo kuhinje na OŠ Koprivnica.

Zaključena obnova in izgradnja prizidka šole v Koprivnici

KRŠKO Kot je poudaril župan občine Krško Miran Stanko, so v letu 2018 začeli z obnovo kurilnice, z drugo fazo obnove in gradnjo prizidka pa so nadaljevali v letu 2019.

Stanko: "Relativno majhna investicija je trajala precej časa"

"Celotno delo se je izvajalo v letu 2018, od sredine 2019 pa vse do leta 2020. Relativno majhna investicija je trajala precej časa, treba pa je upoštevati, da je vse potekalo v času počitnic in ko ni bilo otrok v šoli," je ob tem povedal Stanko. Ker je objekt starejšega datuma, bo potrebna še obnova dela šole, kjer domuje vrtec. "Predvsem gre tu za energetsko sanacijo, trenutno v proračunu nimamo predvidenega nadaljevanja investicije, bo pa vsekakor potrebno v naslednjih letih," dodaja župan.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

Na šoli so pridobili dve novi učilnici, dva kabineta in knjižnico

Razširjena in popolnoma obnovljena kuhinja in jedilnica

Tako so na osnovni šoli pridobili dve novi učilnici, v kateri sta 3. in 6. razred, dva kabineta ter novo knjižnico, skupno na 270 kvadratnih metrih bruto površine, razširjena in popolnoma obnovljena je tudi kuhinja z novo opremo in jedilnica, energetsko saniran je montažni del.

Ivačič: "Kvalitetnejše delo, prijaznejše za učence in zaposlene"

Kot je poudaril ravnatelj OŠ Koprivnica Jože Ivačič, pridobitve pomenijo kvalitetnejše delo, prijaznejše za učence in zaposlene. Celotna vrednost naložbe znaša 1,2 milijona evrov, od tega prva faza 200.000 evrov, okoli milijona pa je vredna naložba v prizidek in obnovo kuhinje.

"Energetsko obnovili najstarejši del šole iz leta 1974"

"Adaptacija in dograditev je potekala v dveh fazah. V prvi fazi smo v celoti obnovili kurilnico, druga je bila malo obsežnejša. Razširili, dogradili in na novo opremili smo šolsko kuhinjo in jedilnico, zelo veseli smo dograditve nove knjižnice in dveh učilnic. Uredili smo dva kabineta in nenazadnje energetsko sanirali najstarejši del šole iz 1974. Zelo smo veseli novih pridobitev in ob tej priložnosti se zahvaljujem Občini Krško, županu in njegovi ekipi, da so pristopili k tej sanaciji in s tem omogočili boljše pogoje dela učiteljev, učencev, nenazadnje pa tudi prispevali k lepši podobi in urejenosti kraja," je ob tem še povedal ravnatelj.

(Občina Krško, bš, eP)

krško
šole v posavju
fotogalerija

Pridružite se nam