Skip to main content
V Posavju 8.9° C Četrtek, 30. marec 2023
12.05.2021
12:42
V teh dneh na Zdolah zaključujejo rekonstrukcijo prve in tretje faze ceste skozi Zdole, ki je v v sodelovanju z Občino Krško v letu 2020 začela Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo.

Zaključek obnove ceste skozi Zdole 

KRŠKO Vrednost naložbe znaša 1, 2 milijona evrov, od tega večino financira Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, delež Občine Krško pa znaša 327.312 evrov. Cesta skozi Zdole je z zaključkom teh dveh faz obnovljena v dolžini 1200 metrov, v okviru prve in tretje faze so obnovili 704 metre ceste, zgradili pločnike in obnovili ostalo infrastrukturo. Ob tem so obnovili tudi priključek za naselje Anovec.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

Tri prehode so dodatno osvetili in postavili opozorilno signalizacijo

Kot pravijo na Občini Krško, so za večjo varnost vseh udeležencev v prometu tri prehode za pešce dodatno osvetlili in postavili opozorilno signalizacijo. Kmalu bodo namestili še prikazovalnik Vi vozite kot opozorilo voznikom, da prilagodijo hitrost skozi naselje.

Dela so zaključena

Z zaključkom obnove ceste, pločnikov in ostale infrastrukture so prvo in tretjo fazo obnove združili s pred leti končano 2. fazo omenjene ceste, ko so obnovili okoli 500 metrov ceste. Dela so zaključena, po tehničnem prevzemu v maju bodo cesto skozi Zdole predali v uporabo.

(Občina Krško, eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam