Skip to main content
Torek, 5. december 2023
22.07.2022
18:06
Foto: arhiv ePosavje
V krški in kostanjeviški občini je zaradi sušnih razmer zmanjšana izdatnost vodnih virov, ob tem pozivajo k skrbni rabi pitne vode.

Zaradi suše zmanjšana izdatnost vodnih virov

KRŠKO Iz družbe Kostak, d. d., uporabnike pitne vode iz javnega vodovodnega omrežja v Mestni občini Krško in Kostanjevica na Krki obveščajo, da se je zaradi dolgega sušnega obdobja zmanjšala izdatnost vodnih virov, s tem pa pozivajo k racionalni rabi pitne vode.

"S skupnimi močmi se potrudimo, da nam pitne vode ne bo zmanjkalo"

Ob tem je potrebno omejiti predvsem polnjenje bazenov, zalivanje in namakanje zasebnih in javnih površin (zelenic in okrasnih vrtov), pranje avtomobilov iz hišnega vodovodnega omrežja. Zagotavljanje vode za osnovne življenjske potrebe ima prednost pred ostalimi odvzemi. Če opazite nekontroliran izliv vode oziroma okvaro na vodovodnem omrežju, pokličite na 07 48 17 225. "S skupnimi močmi se potrudimo, da nam pitne vode ne bo zmanjkalo," dodajajo. 

Nasveti pri varčevanju s pitno vodo

Med nasveti za varčevanje izpostavljamo, da za zalivanje uporabljajmo deževnico, ki jo zbiramo v zbiralniku. Ob tem preverimo, če voda kje pušča (v pipah, wc kotličkih) ter napako odpravimo, če imamo možnost, posodo pomivamo v pomivalnem stroju, saj lahko tako porabimo do štirikrat manj vode. Predvsem pa zapirajmo pipe, ko vode neposredno ne potrebujemo - za tuširanje, in umivanje zob.

kostak krško
krško
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice