Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
11.03.2022
12:44
Učenci OŠ Artiče
Foto: OŠ Artiče
V sredo, 23. februarja 2022, se je uradno končala zbiralna akcija hrane in ostalih stvari za živali v brežiškem zavetišču, ki so jo ob podpori vseh učencev in zaposlenih izpeljali učenci OŠ Artiče.

Zbiralna akcija za Zavetišče za male živali Brežice

BREŽICE Na samem začetku akcije smo pripravili plakate za v razrede in obvestila za otroke in starše. Vsak razred smo tudi osebno obiskali in jim razložili, da smo se odločili za zbiralno akcijo hrane in ostalih stvari za zavetišče za male živali. Dodatno smo posneli še radijsko oddajo, v kateri smo se pogovorili z veterinarskim tehnikom Primožem Novakom, in jo predvajali vsem učencem. Vmes smo tedensko preverjali, kako akcija napreduje, in učence vzpodbujali k donacijam. V tednu pred počitnicami pa je napočil trenutek, da smo zbrano odpeljali v Brežice.

Najprej smo se učenci 8. b razreda odpravili po razredih in zbrali stvari, ki so jih prinesli ostali učenci. Tega je bilo res veliko. Znosili smo jih v šolski kombi. Nato smo jih gospod hišnik, učiteljica Jasmina in nekaj učencev 8. b razreda odpeljali v zavetišče. Tam nas je pričakal gospod Boštjan Barbič in nam razkazal del zavetišča. Takrat so bili pri njih ravno trije psi, mačk in ostalih živali pa trenutno niso imeli.

Naših darov je bil zelo vesel in se nam je kasneje tudi prek e-pošte še enkrat zahvalil. Da smo se res odlično odrezali, najbolj dokazuje fotografija.

Vsi radijci smo bili iskreno veseli, da je naša akcija uspela.

Julija Grašak, 8. b

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja