Skip to main content
Torek, 5. december 2023
04.03.2022
21:09
Zbiranje pomoči za Ukrajino
Grafika: ePosavje.com
V teh dneh v Posavju poteka več akcij zbiranja humanitarne pomoči za pomoč prizadetim v rusko-ukrajinski vojni v Ukrajini.

Zbiranje pomoči v Brežicah

BREŽICE Posavci so se znova združili v pomoči potrebnim in začeli s zbiranjem pomoči za ukrajinske begunce. V Brežicah bodo v Brežiški info točki na Cesti prvih borcev 44 zbirali pomoč v petek med 8. in 18. uro ter v soboto med 9. in 18. uro.

Zbiranje pomoči za Ukrajino

V Mladinskem centru Krško bo akcija potekala v četrtek in petek med 15. in 18. uro ter v soboto med 10. in 18. uro, zbrane stvari bodo soorganizatorji dostavili v Ukrajino.

Podbočje

"Ne moremo si predstavljati, kako je, če moraš čez noč zapustiti dom in pobrati le najnujneše stvari, ki jih lahko vzameš s sabo na pot. Tisto, kar si ustvarjal celo življenje, izgubiš čez noč," so v pozivu k sodelovanju zapisali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Podbočje. Vrata doma bodo odprli od srede do petka med 17. uro in 18.30. Kot pravijo v sporočilu, lahko darujete ustekleničeno vodo, trajno hrano, topla oblačila in obutev, hrano za otroke, osnovne higienske pripomočke, odeje, spalne vreče, manjše igrače za otroke, prvo pomoč, razkužila, maske.

Dobrodelni dogodek

V nedeljo ob 15. uri bo Anja Baškovč v prostorih Plesne dvorani Plesnega društva Imani Brežice pripravila dobrodelni plesni Open class dogodek. Vse zbrane donacije, vstopnina sta najmanj dve enoti potrebščin za pomoč beguncem, bodo s pomočjo Društva študentov Brežice in soorganizatorjev dostavili v Ukrajino.

Zbirate tudi pri vas? Pošljite nam več informacij na info@eposavje.com.

(eP)

ukrajina
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja