Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
14.11.2020
11:35
Pogovor z Vladimiro Tomšič, direktorico Zdravstvenega doma Sevnica
Grafika: ePosavje.com
V petkovem popoldnevu smo govorili z direktorico Zdravstvenega doma Sevnica Vladimiro Tomšič. "V vsaki od 11 krajevnih skupnosti imamo COVID19 pozitivne bolnike. Imamo več žarišč v primestnem okolju."

Pogovor z direktorico Zdravstvenega doma Sevnica

SEVNICA Kot nam je v petkovem popoldnevu povedala direktorica Zdravstvenega doma Sevnica Vladimira Tomšič, se v sevniški občini v tem tednu soočajo z velikim porastom okužb s SARS-CoV-2 virusom. "V tednu od 9. do 13. smo v COVID ambulanti vzeli 131 pacientov, 37 pacientov - skoraj 30% je bilo COVID pozitivnih. Tukaj niso všteti Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca, Trubarjev dom upokojencev Loka pri Zidanem Mostu in Dom upokojencev Sevnica. Tam so okuženi in hudo oboleli pacienti in tam je smrtnost še vedno zelo visoka," pravi direktorica.

Več žarišč v primestnem okolju

"Nezaščiteno in nekontrolirano druženje v zasebnih prostorih"

V občini Sevnica imajo več žarišč v primestnem okolju, dodaja Tomšičeva, in sicer po različnih krajevnih skupnostih. "V skoraj vsaki krajevni skupnosti, v občini jih je 11, imamo covid-19 pozitivne občane. To pomeni, da beležimo nova žarišča. Večina pacientov iz teh krajevnih skupnosti, ki imajo potrjeno okužbo, pravi, da se ni okužila od družinskih članov, ampak navaja nezaščiteno in nekontrolirano druženje v zasebnih prostorih," dodaja sogovornica.

Prepovedana zbiranja

Le v krogu družine ali skupnega gospodinjstva

Gre za kleti, zidanice, rojstnodnevna praznovanja s prijatelji, nezaščitena druženja s sodelavci zunaj delovnih prostorov. Od danes moramo upoštevati spremembo odloka za preprečevanje in širjenje koronavirusa, torej prepovedana so zbiranja, razen, če so zbrani člani družine ali skupnega gospodinjstva, dodaja direktorica Zdravstvenega doma Sevnica.

Celoten pogovor z direktorico Zdravstvenega doma Sevnica:

(bš)

sevnica
koronavirus
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja