Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
22.03.2019
18:40
Grafika: ePosavje.com
Po četrkovih in petkovih desantih padalcev na letališče Cerklje ob Krki se bo težišče vojaške vaje Sokol do ponedeljka prestavilo na trdna tla.

Kje in kdaj bodo potekale aktivnosti?

Kot pravijo na Slovenski vojski, v soboto in nedeljo na območju Cerkelj ob Krki in širšem območju Cirnika načrtujejo povečane vojaške aktivnosti v dnevnem in nočnem času.

Poleg večjega števila preletov tudi premiki kolonov

"Poleg večjega števila preletov helikopterjev načrtujemo tudi premike kolon vojakov, vojaških vozil po cestah in utrjenih gozdnih poteh, ter izvajanje vaj z uporabo manevrskega streliva in vadbenih artificij," pravijo v sporočilu.

Sobota

V soboto tako od 9. ure naprej mimo vojašnice v Cerkljah ob Krki ter Sobenje vasi na širše območje Cirnika pripravljajo premik 25-30 vojaških vozil, od 14. ure naprej pa premik kolon vojakov iz vojašnice na območje Gaja in Gorice. V večernem in nočnem času najavljajo premike kolon vojakov preko Gazic na širše območje Cirnika, kjer bodo potekale nočne aktivnosti.

Nedelja in ponedeljek

V nedeljo nato načrtujejo dnevne in nočne aktivnosti in območju Cirnika, kjer bodo vaje potekale tudi v ponedeljkovem dopoldnevu, popoldne pa bo sledil povratek vojaških vozil po istih poteh nazaj v vojašnico Cerklje ob Krki.

(bš)

krško
brežice
sevnica
slovenska vojska
fotogalerija

Pridružite se nam