Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
22.08.2019
19:50
Foto: Zdravstveno vzgojni center Krško
Na povabilo izvajalcev počitniških dejavnostih za otroke in mladostnike so v Zdravstveno vzgojnem centru Krško z veseljem odzvali povabilu in njihovo počitniško druženje popestrile z vsebinami.

Zdravstveno vzgojni center Krško aktivno z vami med počitnicami

KRŠKO Otroci so imeli priložnost pobližje spoznati delo reševalcev iz Zdravstvenega doma Krško, si ogledati reševalno vozilo in zdravstveno opremo. Skozi različne delavnice smo jih podučili o pravilni zaščiti pred soncem, higieni rok, o pomenu zdravega zajtrka in z velikim zanimanjem otrok, skupaj z njimi pripravili sadne zmešančke. Prisluhnili so informacijam o delovanju pljuč, kako kajenje vpliva na bolezni pljuč in opravili merjenje hitrosti pretoka izdihanega zraka.

Delavnice so bile dobro obiskane, za kar se zahvaljujemo tudi organizatorjem, saj je tako veliko mladih nadobudnežev uspelo slišati, kar želimo predati mlajšim generacijam. Podane vsebine so nadgradnja zdravstveno vzgojnega dela v šolah in vrtcih. Nismo pa bile aktivne samo na področju občine Krško in na področju vzgoje mlajših, sodelovale smo tudi s starejšo populacijo. V želji, da se tudi občani Kostanjevice na Krki bolj aktivirajo pri udeležbi raznovrstnih brezplačnih delavnic ter da bodo v čim boljši psiho fizični kondiciji, smo se v Zdravstveno vzgojnem centru Krško odločile, da bomo z avgustom 2019 začele sklop brezplačnih prenovljenih zdravstveno vzgojnih srečanj. Ta bodo namenjena druženju, ob tem pa jim bomo zaposleni v centru nudili zanimive in poučne vsebine iz različnih področij, ki jim bodo prišle prav pri prepoznavi tveganega vedenja ter opolnomočenja z vsebino za vzdrževanje zdravega življenjskega sloga.

Fotogalerija (Foto: Zdravstveno vzgojni center Krško):

Prvo srečanje in številčna udeležba občank (pozivamo, da se drugič opogumijo tudi občani) je že za nami, saj smo se 8. avgusta 2019 družili ob Dnevu za zdravje, kjer so si lahko mimoidoči izmerili krvni sladkor, krvni tlak, izvedli jutranjo vadbo v naravi in se za konec tudi sprostili v prijetnem ambientu na Otoku. Preostala dva prihajajoča brezplačna predavanja, ki se bosta odvijala v Zdravstveni postaji Kostanjevica na Krki in na katere ste vljudno vabljeni, sta:

  • POMEN UREJENEGA KRVNEGA TLAKA, četrtek 19.9. 2019 ob 9.00 uri, s praktičnim prikazom pravilnega merjenja (s seboj lahko prinesete merilnike krvnega tlaka, da preverimo njihovo točnost). Predava: Helena Žulič, dipl.m.s.
  • ALI VEM KATERA HRANA JE DOBRA ZAME?, četretek 3.10 2019 ob 9.00 uri. Pridobili boste informacije o pomenu prehrane za zdravje in veščine za izbiro zdravih živil v pestri ponudbi na trgovskih policah. Predava Anja Šeško, dipl.m.s.

Naj bo naše vodilo, da moramo v osnovi mi sami poskrbeti za svoje zdravje. Tako bomo lahko uspešno krmarili v današnjem tempu življenja. Lepo vabljeni, da se nam pridružite.

Ekipa Zdravstveno vzgojnega centra Krško

krško
fotogalerija
zdravstveni dom krško

Pridružite se nam