Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
31.05.2022
12:41
DP v velikem kanuju
Foto: OŠ Jurija Dalmatina Krško
Učenci Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško so osvojili zlato medaljo na Državnem prvenstvu za osnovne šole v velikem kanuju

Zlati na Državnem prvenstvu za OŠ v velikem kanuju

Že nekaj zadnjih let, izjema je le "korona" obdobje, državno prvenstvo v velikem kanuju poteka na reki Savi pod brestaniškim mostom. Na tekmovanje prihajajo šole iz različnih koncev Slovenije. Tekmuje se v kanujih, v katerem vesla sedem učencev (dodaten učenec je rezerva). V prvem delu tekmovanja se ekipe na 200-metrski progi spustijo v želji po čim hitrejši vožnji, saj se najboljših osem ekip uvrsti v izločilne boje.

Na tokratnem srečanju kanuistov smo OŠ Jurija Dalmatina Krško prijavili štiri posadke (tri posadke starejših učencev ter ena ekipa mlajših učencev). Že v tem predtekmovanju so naši veslači nakazali, da bi lahko bili eni glavnih favoritov za kolajne, saj je Ekipa 1 dosegla najboljši čas, Ekipa 2 pa tretjega.

V izločilnih bojih je Ekipa 1 še dvakrat premagala nasprotne ekipe, v finalu pa je v napetem boju premagala še ekipo iz Bohinja. S tem dejanjem so naši učenci postali državni prvaki v velikem kanuju. V zmagovalnem čolnu so veslali: Matija Maglica, Luka Knez, Jan Špiler, Tiijan Zorko, Žiga Omrzel, Jaka Molan, Bruno Vogrinc, Žan Hvala.

Še preostali dosežki: Ekipa 2 – 4. mesto; Ekipa 3 – 11. mesto; Ekipa mlajših učencev je osvojila 4. mesto.

Zvonimir Lorenci,
OŠ Jurija Dalmatina Krško

šole v posavju
krško
video
fotogalerija

Pridružite se nam