Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
23.05.2022
10:35
Foto: ePosavje.com
Slovesno odprtje novega prizidka krške knjižnice bo v četrtek, 9. junija. Od sobote je zaprt še mladinski oddelek, v ponedeljkovem dopoldnevu v starem mestnem jedru znova pripravljajo živo verigo.

Selitev gradiva iz Valvasorjeve knjižnice Krško

KRŠKO Osrednja enota Valvasorjeve knjižnice Krško je od 3. maja zaradi selitve knjižničnega gradiva v nov prizidek zaprta, mladinski oddelek pa so zaprli v soboto, 21. maja. Ob prvi selitvi gradiva so iz starega v novi del knjižnice pripravili živo verigo, ko so knjige in ostalo gradivo selili številni posamezniki.

Živa veriga iz mladinskega oddelka v nov prizidek

V ponedeljkovem dopoldnevu bodo živo verigo selitve gradiva ponovili, selitev gradiva iz mladinskega oddelka na Cesti krških žrtev 47 do nove knjižice na Cesti krških žrtev 26 v Krškem bo od 10. ure naprej.

Mladinski oddelek po petnajstih letih združen z odraslim oddelkom

V tokratno akcijo so vključili šole in vrtce iz različnih krajev krške občine, skupaj z njimi bodo preselili prve knjige iz mladinskega oddelka v novo knjižnico. Kot pravijo v knjižnici, se bo mladinski oddelek Valvasorjeve knjižnice po petnajstih letih združil z odraslim oddelkom.

Odprtje knjižnice v četrtek, 9. junija

Ob tem so napovedali tudi datum slavnostnega odprtja novega prizidka. Dolgo pričakovano pridobitev bodo v sklopu praznovanj občinskega praznika Mestne občine Krško slavnostno predali namenu v četrtek, 9. junija, ob 17. uri.

valvasorjeva knjižnica krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja