Skip to main content
Nedelja, 4. junij 2023
07.10.2020
11:35
Grmada nad Krškim
Foto: ePosavje.com
Za kočo z enim lepših razgledov s posavskih vzpetin znova iščejo najemnike, prijave zbirajo do konca oktobra.

Iščejo najemnika koče na Grmadi

"Koča je že sedaj priljubljena ciljna točka za pohodnika"

KRŠKO V Planinskem društvu Videm Krško so že pred nekaj meseci iskali oskrbnika njihove koče na Grmadi, tej med domačimi priljubljeni izletniški točki dobrih 480 metrov nad morjem. "Na naše obvestilo se je javilo kar nekaj zainteresiranih, vendar po pogovorih nismo našli ustreznega." V društvu se zavedajo, da je koča že sedaj priljubljena ciljna točka za pohodnika, "bi pa bila še bolj, če bi nudila tudi zavetišče, prijetno urejen prostor za druženje in okrepčila. To smo potrdili tudi poleti, ko je pri koči gostovala Kuhna na kolesih."

Ideje in enostavni poslovni načrt pričakujejo do konca oktobra

Krški planinci zdaj znova vabijo vse, "ki v Koči na Grmadi vidite priložnost tako zase, kot tudi za razvoj planinstva." Pisne predstavitve ideje pričakujejo do konca oktobra.

Ograja na Grmadi

Od junija ograja na poti čez vinograde

V začetku junija je pohodnike na Grmado, ki so uporabljali pot med vinogradi, pričakala rumena tabla z opozorilom, na katerem je pisalo, da "uporabljate pot, ki poteka čez zasebna zemljišča. Lastniki s tem ne soglašamo in prehoda ne dovolimo. V izogib nevšečnostim vas prosimo, da uporabljate javne poti." Na tem delu poti so postavili eno ograjo, nekaj tednov kasneje drugo, ki je tam še danes.

(bš)

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja