Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
05.11.2020
20:10
Foto: arhiv ePosavje
Znova so lahko med drugim odprte tudi trgovine s tehničnim blagom, med izjemami najdemo tudi lepotne salone s področja pedikure ter storitve s področja fotografske dejavnosti.

Izjava ni več potrebna, dokazilo pa več kot zaželjeno

Prekrškovne postopke bodo lahko vodili tudi občinski redarji

KRŠKO Vlada Republike Slovenije je na četrtkovi dopisni seji spremenila odlok o začasni delni omejitvi gibanja ljudi. Tako zdaj s spremembo odloka izjava ni več potrebna za uveljavljanje izjeme za prihod na delo, odhod z dela in izvajanje nujnih delovnih nalog ter odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje. "Posameznik pa mora s seboj še vedno imeti dokazilo, npr. potni nalog, pogodbo ali drugo ustrezno dokazilo, iz katerega izhaja, kje je zaposlen oziroma kje bo izvajal delovne naloge. Prekrškovni postopek bodo lahko vodili tudi občinski redarji," pišejo v obrazložitvi.

Stanovanjska strategija Občine Krško do 2025

Nekaj novih izjem v odlokih, ki lahko nadaljujejo s ponujanjem blaga in storitev

Prodajalne s tehničnim blagom, specializirane otroške trgovine, lepotni saloni

V Odloku o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji so dodali nove izjeme. Tako so lahko po novem odprte prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo tehnično blago, specializirane otroške trgovine, specializirane prodajalne za prodajo motornih vozil in koles, prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo pohištvo, storitve pedikure ter storitve na področju fotografske dejavnosti, fotokopirnice, urarstvo in zlatarstvo.

(eP)

koronavirus
krško
brežice
kostanjevica na krki
radeče
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja