Skip to main content
V Posavju 6.4° C Sobota, 4. februar 2023
05.03.2020
10:43
Lisec, državni zbor
Grafika: ePosavje.com (Foto: Državni zbor)
S torkovo potrditvijo mandarstva Janezu Janši so se v Državnem zboru premešale karte. Kot vse kaže, bodo v novih okoliščinah posavska imena očitno stopila v ospredje državne politike.

Zorčič že danes predsednik Državnega zbora?

Dosedanji vodja poslanske skupine SMC postaja predsednik vseh poslancev

BREŽICE Potem ko je predsednik stranke SMC Zdravko Počivalšek za novega predsednika državnega zbora predlagal Igorja Zorčiča, bodo njegovo kandidaturo s podpisi vseh 48 poslancev koalicijskih strank v državnem zboru poslanci o njej odločali v četrtek. Zorčič, dosedanji vodja poslanske skupine SMC, bo zamenjal predsednika državnega zbora Dejana Židana, ki je po izvolitvi Janeza Janše za mandatarja odstopil.

"Na minulih lokalnih volitvah sem zastavil svojo besedo zate,
zato današnja izdaja boli"

Peter Dirnbek o potezi brežiškega poslanca, 3. marec 2020

"Na minulih lokalnih volitvah sem zastavil svojo besedo zate"

Da v "Zorčičevih" Brežicah, iz katerih je bil na zadnjih parlamentarnih volitvah prepričljivo izvoljen, vse ni ravno rožnato, pove tudi spletna objava kandidata Levice na lokalnih županskih volitvah Petra Dirnbeka. "Na minulih lokalnih volitvah sem zastavil svojo besedo zate, zato današnja izdaja boli," je ob premiku SMC-ja v koalicijo s SDS, NSi in DeSUSom povedal "Peter s kitaro".

Lisec: "Mislim, da bo v Državnem zboru več zakonskih pobud"

"Odprtih je veliko vprašanj"

Za komentar razpleta dogodkov v novih okoliščinah Državnega zbora smo povprašali Tomaža Lisca, poslanca SDS. "Mislim, da bo v Državnem zboru več zakonskih pobud in da se ne bo dogajalo, da bodo seje končane v treh ali štirih dneh." Kot pravi, je veliko odprtih vprašanj na različnih področjih. "Pričakujemo, da bodo novi ministri z novimi ekipami in podporo poslancem koalicije in tudi koga iz opozicije, pripravili čim več zakonov, ki bodo šli v smer ali zmanjšanja birokratskih ovir ali v smeri reševanja nujnih, oz. interventnih zadev, ki čakajo, da se čimprej rešijo," še dodaja Lisec.

(bš)

sevnica
brežice
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja