Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
02.12.2019
14:35
Usposabljanje prostovoljcev, Žuram s prijatelji, ne z drogo
Foto: Večgeneracijski center Posavje
V Mladinskem centru Brežice so v torek, v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje, izvedli 2. del usposabljanja za prostovoljce in mladinske delavce v projektu Žuram s prijatelji, ne z drogo.

Delavnice po osnovnih in srednjih šolah v občini Brežice

BREŽICE Delavnice na temo preprečevanja zasvojenosti izvajajo za učence v osnovnih in srednjih šolah v občini Brežice. Udeleženci usposabljanja so spoznali še nekaj praktičnih in uporabnih metod dela z mladostniki na tovrstnih preventivnih delavnicah in pridobili še nekatera znanja za izvedbo delavnic. Usposabljanje, ki ga je izvedla vodja preventivnih delavnic sociologinja mag. Danijela Švajger, je potekalo interaktivno v obliki delavnice, ki je temeljila na principih izkustvenega učenja. Delavnica je bila sestavljena iz uvodnega spoznavnega, tematskega in zaključnega dela z evalvacijo.

Fotogalerija (Foto: Večgeneracijski center Posavje):

Žuram s prijatelji, ne z drogo

Preprečevanje zasvojenosti

Preventivne delavnice v okviru projekta "Žuram s prijatelji, ne z drogo!" v šolskem letu 2019/2020 izvajajo 16. leto zapored, izvajajo jih za devetošolce in srednješolce na vseh osnovnih in srednjih šolah v občini Brežice. Namen projekta je preprečevanje zasvojenosti oziroma zmanjševanje škode. Osnovni cilj delavnice je ozaveščanje mladih o škodljivosti rabe dovoljenih in nedovoljenih drog ter promoviranje zdrave, torej varne zabave.

Decembra še v Veliki Dolini, po novem letu tudi v Brežicah

V novembru, mesecu preprečevanja zasvojenosti, so program »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« izvedli za devetošolce v OŠ Globoko in v OŠ Maksa Pleteršnika Pišece. V decembru bodo skupaj z nekaterimi udeleženci usposabljanja delavnice izvedli v OŠ Velika Dolina in kmalu po novem letu tudi v Ekonomski in trgovski šoli Brežice

(bš)

večgeneracijski center posavje
fotogalerija
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja