Skip to main content
V Posavju 22.7° C Nedelja, 9. maj 2021
15.01.2020
09:23
Žuram s prijatelji, ne z drogo
Foto: Večgeneracijski center Brežice
Ekipa preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« je tokrat obiskala učence v OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova.

Tokrat na OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova

DOBOVA Za devetošolce (skupaj 19 učencev) so v torek zjutraj, v dveh skupinah, izvedli preventivne delavnice, ki so potekale 3 šolske ure in so jih vodili usposobljeni mladinski delavci Mladinskega centra Brežice. Sledili sta še tokrat dve predavanji po eno šolsko uro, ki sta ga izvedla strokovna delavca Zdravstvenega doma Brežice in Policijske postaje Brežice.

Odziv učencev glede na izvedene preventivne aktivnosti je bil zelo pozitiven. Na evalvaciji, ki jo na koncu vedno izvedemo, so učenci povedali, da jim je bilo zanimivo in poučno. Všeč jim je, da aktivnosti potekajo interaktivno v sproščenem vzdušju in da lahko brez obsojanj povedo, karkoli želijo ter da jim pri tem nekdo pozorno prisluhne. Želijo si še več takšnih dni dejavnosti na šoli.

Žuram s prijatelji, ne z drogo

Projekt »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« izvajamo v okviru Večgeneracijskega centra Posavje v sodelovanju z Mladinskih centrom Brežice, Policijsko postajo Brežice, Zdravstvenim domom Brežice in Centrom za socialno delo Brežice. Glavni cilj projekta je informiranje in ozaveščanje mladostnikov o drogah in zasvojenosti ter promoviranje varne zabave. Hvala vsem udeležencem projekta za sodelovanje. Februarja se odpravimo na naslednjo osnovno šolo v občini Brežice. Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020.

Za VGC Posavje zapisala: mag. Danijela Švajger

šole v posavju
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja