Skip to main content
Torek, 16. april 2024
27.05.2021
09:52
Hidrološka napoved, nevihte, 27. maj 2021
Grafika: ARSO
Čez dan bo sončno, zvečer se bo dež in nevihte s severa premaknile tudi nad Posavje. Pretoki rek bodo veliki na severu in vzhodu države.

Pozno popoldne in v večer nevihte s severa

KRŠKO V četrtek bo dokaj sončno, popoldne se bodo predvsem v severnih krajih začele pojavljati krajevne plohe in posamezne nevihte, zvečer pa se bodo padavine razširile nad večji del države.

Zapihal bo okrepljen severovzhodni veter

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje pravijo, da bo prehodno zapihal okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna tramontana. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 23 °C. Ponoči bodo padavine ponehale, jasnilo se bo, po nekaterih nižinah bo do jutra nastala megla. V petek bodo jutranje temperature od 7 do 10, na severozahodu okoli 4 °C.

Strela nad Posavjem, 29. julij 2020

Reke imajo srednjo in veliko vodnatost

V hidrološkem poročilu pravijo, da imajo reke srednjo in veliko vodnatost. "Velika vodnatost rek je bolj pogosta na severu države. Pretoki rek se zmanjšujejo. Kraška polja so ojezerjena," so zapisali v poročilu.

Pretoki rek bodo veliki na severu in vzhodu države

Danes čez dan bodo reke upadale, zvečer in v noči na petek se bo vodnatost rek po državi ponovno povečala. Pretoki rek bodo veliki predvsem na severu in vzhodu države. Posamezne, predvsem manjše reke lahko hitro narastejo in se razlijejo na običajnih poplavnih mestih.

"Najbolj verjetna so manjša razlivanja na Koroškem in v Podravju. V petek čez dan in v soboto se bo vodnatost rek zmanjševala," še dodajajo.

(eP)

krško
vreme v posavju
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Novice iz Posavja