Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
15.07.2022
14:16
Hidroalarm, 15. julij 2022
Grafika: ARSO
Danes bo sprva sončno, popoldne pa se bo oblačnost od severa povečala.

Kakšno vreme nas čaka?

KRŠKO Popoldne bodo predvsem v severni, osrednji in vzhodni Sloveniji nastajale nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč. Zapihal bo vzhodni veter, na Primorskem zvečer šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, na Goriškem in v Vipavski dolini do 34 °C.

Septembrska nevihta nad Grmado

Nevihte z nalivi

Reke so povsod po državi malo vodnate in imajo ustaljene pretoke s trendom počasnega upadanja. Izrazito malo vodnatost za ta letni čas imajo reke na jugozahodu in v osrednjem delu države, običajne poletne nizkovodne razmere pa so v Podravju in Pomurju.

Danes dopoldan bodo reke še počasi upadale. Zgodaj popoldan bodo ob nevihtah z nalivi, ki bodo lahko krajevno tudi dolgotrajni, najprej pričeli naraščati hudourniški vodotoki in manjše reke v severni Sloveniji. Zvečer se bo naraščanje vodotokov razširilo v notranjost države, ponoči pa je možno tudi na Obali.

Nalivi bodo lahko krajevno tudi dolgotrajni

Manjša verjetnost za naraščanje vodotokov bo na jugu in skrajnem severovzhodu države. Predvsem ob dolgotrajnejših nalivih so možna razlivanja vodotokov in zastajanje meteornih ter zalednih voda. Tudi v soboto bo še možno prehodno naraščanje posameznih manjših vodotokov, v nedeljo bodo hidrološke razmere ponovno ustaljene.

Naslednji teden nov vročinski val

V naslednjih dneh pričakujemo naraščanje najvišjih dnevnih temperatur. Do ponedeljka bodo temperature še do 30°C, nato pa se bo še odgrelo, najtopleje bo v četrtek in petek, ko bomo izmerili najvišje temperature v letošnjem poletju - v četrtek in petek bo lahko tudi okoli 37°C.

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam