Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
05.06.2022
16:23
Možne nevihte, 5. junij 2022
Grafika: Estofex
V nedeljo zvečer in v noči na ponedeljek bodo ob nevihtah možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra, ni izključen tudi pojav toče. Razvoj vremena iz minute v minuto v nadaljevanju novice.

Zvečer in v noči na ponedeljek možna neurja

Kako kaže - nedelja

V nedeljo opoldne bo sončno z občasno gostejšo koprenasto oblačnostjo. Ponekod bo pihal veter južnih smer. Temperature bodo od 27 do 33 °C. Zvečer in ponoči bo spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami, možna bodo krajevna neurja. Do jutra se bo delno zjasnilo, na Primorskem bo zapihala šibka burja. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20 °C.

Kako kaže - ponedeljek

V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bo predvsem v gorskem svetu možna kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Goriškem in ob morju okoli 30 °C.

5. junij, neurje

Možna krajevna neurja z nalivi, vetrom in tudi točo

V nedeljo zvečer in v noči na ponedeljek bodo ob nevihtah možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra, ni izključen tudi pojav toče.

Kako kaže?

V večjem delu države imajo reke malo in ustaljeno vodnatost, posamezne reke v vzhodni Sloveniji ter reke s povirji v alpskem svetu še ohranjajo srednjo vodnatost in upadajo. Danes čez dan bodo reke v vzhodnem delu države in reke s povirji v alpskem svetu še naprej upadale, vse več rek na teh območjih bo imelo malo vodnatost. Pretoki rek v zahodni polovici države bodo ostali mali in nespremenjeni.

Hudourniški vodotoki lahko hitro narastejo

Zvečer in v noči na ponedeljek lahko ob močnejših nevihtah hitro narastejo hudourniški vodotoki in manjše reke v več delih države. Ob tem lahko pride do razlivanj, meteorne in zaledne vode lahko na manjših območjih tudi poplavijo.

Radarska slika padavin (vir: ARSO):

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja