Skip to main content
Torek, 5. december 2023
29.08.2022
16:47
Atletski stadion Brežice, Foto: Zavod za šport Brežice
Foto: Zavod za šport Brežice
V petek bodo v Brežicah podpisali pogodbo za dolgopričakovano obnovo atletskega stadiona. Po aprilski zeleni luči za investicijo je znan izvajalec obnove največjega atletskega stadiona v regiji.

V petek podpis pogodbe za obnovo atletskega stadiona

BREŽICE Atletski stadion v Brežicah, kjer je nastala prva slovenska olimpijska zlata medalja v atletiki s podpisom Primoža Kozmusa, bodo obnovili. V prvi fazi obnove nameravajo urediti polytana z zamenjavo polytana, drenažnega asfalta, uredili bodo odvodnjavanje stadiona in opremo, ki je vezana na zamenjavo polytana, elektriko in kanalizacijo vezana na to fazo oz. kot predpriprava za nadaljnje faze.

Kaj bodo uredili v prvi fazi obnove?

V prvi fazi bodo v celoti odstranili sintetično prevleko površine stadiona, stezo za tek na 100 metrov bodo razširili še za dve novi polji, ob omenjeni stezi bo nova LED razsvetljava, obnovili bodo metališči za kroglo, pa metališče za disk in kladivo, prav tako bodo na omenjenem metališču, kjer so nastajale olimpijske in svetovne medalje Primoža Kozmusa postavili novo varnostno kletko. V začetni fazi obnove bodo zamenjali še doskočišča za skok v daljino in troskok, nove bodo tudi odskočne deske.

Atletski stadion Brežice

Šest faz obnove

V projektni dokumentaciji za obnovo atletskega stadiona so predvideli šest faz, v naslednji naj bi uredili kontejnerje z vso pripadajočo infrastrukturo, nato naj bi uredili dostopno pot do merilnih mest s kontejnerji za izvajanje meritev vključno z tangiranima kontejnerjema in pripadajočo infrastrukturo. V četrti fazi načrtujejo montažne tribune s pripadajočo infrastrukturo, nato bodo potavili novo ograjo z vsemi vhodi in kartičnim dostopom, v zaključku pa še parkirišča.

Stadion je v uporabi od leta 1999

Atletski stadion Brežice ob stavbi Strokovno izobraževalnega centra Brežice je na 17.711 kvadratnih metrih namenjen vadbi vseh atletskih disciplin. Atletski stadion je bil zgrajen in predan v uporabo leta 1999. Pred dvema letoma, ob 20-letnici stadiona, so tam obnovili sanitarije ter uredili odvodnjavanje meteornih voda na vhodu na stadion. V letu 2020 so izdelali projektnao dokumentacijo za celovito obnovo stadiona, podpis pogodbe so v petek, 2. septembra, zaključek tega dela obnove napovedujejo do pomladi naslednjega leta.

Prejeli so tri ponudbe

Na javno naročilo za obnovo 1. faze atletskega stadiona v Brežicah so prejeli tri ponudbe, najugodnejšo ponudnika Lesnina MG oprema d.o.o in v partnerstvu s Flora sport d.o.o., za 880.138,27 evrov so ocenili za dopustno, tako da lahko podpišejo pogodbo in začnejo z obnovitvenimi deli.

Zapis dopolnjujemo.

brežice
atletika
atletski klub brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja