Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
26.03.2020
21:03
Foto: MRD Dobova
Predstavniki klubov 1. slovenske rokometne lige so na izredni seji na daljavo potrdili predčasni zaključek tekmovalne sezone.

Dobovčani sezono končali na 5. mestu

Dobovski rokometaši so sezono zaključili na 5. mestu. Z dvotretjinsko večino so predstavniki klubov potrdili sklep, ki bo stopil v veljavo, v kolikor se bodo z njim strinjali predstavniki združenja 1. B državne rokometne lige.

Kako bo izgledala liga naslednje leto?

Nova sezona lige bi se začela s 14 klubi in sicer z vsemi, ki so v njej tekmovali v sezoni 2019/20 ter najboljšima ekipama 1. B DRL v sezoni 2019/20. Na koncu sezone bi zadnjeuvrščeni zasedbi neposredno izpadli v nižji rang tekmovanja, enajsto- in dvanajstouvrščeno moštvo pa bi igralo dodatne kvalifikacije za obstanek z najboljšima ekipama 1. B DRL. Predsedstvo Lige NLB bo v prihodnjih dneh predlog tudi uradno predstavilo združenju 1. B DRL, po njegovem odgovoru pa bodo klubi Lige NLB znova sklicani na sejo.

Po predlogu bi v naslednji sezoni v prvi ligi igralo 14 klubov

"Žal nas je situacija s koronavirusom pripeljala do točke, na kateri smo s klubi Lige NLB uvideli, da nadaljevanje tekmovanja ne bo mogoče, zato so se predstavniki vseh 12 moštev soglasno odločili za predčasen zaključek sezone. Obenem smo s klubi razpravljali o možnostih, s katerimi bi lahko popravili situacijo v tekmovanju, ki jo je povzročila prekinitev. Vsi klubi si namreč v obstoječem tekmovalnem sistemu niso uspeli zagotoviti obstanka med najboljšo dvanajsterico v Sloveniji," je ob tem povedal Sebastjan Grgeta, predsednik Združenja Lige NLB.

Že v sezoni 2021/2022 znova 12 klubov

Kot pravi, so s klubi v športnem duhu dosegli načelni konsenz, da bomo kot rešitev za prihodnjo sezono predlagali, da se obstoječi dvanajsterici priključita dva najboljša kluba iz 1. B DRL. "To bi bila rešitev le za krajše obdobje, saj bi že v sezoni 2021/22 najmočnejše slovensko rokometno tekmovanje štelo ducat klubov. Predlog bomo v prihodnjih dneh predstavili združenju 1. B DRL, po odgovoru le-tega pa delali naslednje korake," dodaja Grgeta.

(bš)

rokomet
dobova
mrd dobova

Pridružite se nam

Novice iz Posavja