Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
27.06.2019
14:22
Doroteja Jazbec
V sklepnem dnevu konca tedna, ko je v Radečah potekala tradicionalna prireditev "Splavarjenje", je Atletski klub Radeče pripravil 15. Splavarjev tek.

Teka se je udeležila slaba deseterica najmlajših, kateri se niso ustrašili dežja, ter mnogi tekaški navdušenci, ki so tekmovali na treh različno dolgih progah glede na letnik rojstva in udeleženci rekreativnega teka v dolžini 2,5 km ter osrednjega teka v dolžini 7,5 km.

Prvi trije v vsaki kategoriji so prejeli medalje, tudi pokalov pa so se razveselili najhitrejši, ki so osvojili prva mesta.

Številni med odraslimi tekači so se Splavarjevega teka udeležili tudi zato, ker se je le-ta uvrščal med Teke Dolenjske pokala Vzajemna 2019. Najdaljši tek na 7,5 km je tako potekal po pravilih Dolenjskega pokala v enajstih moških in petih ženskih kategorijah.

V kategoriji otroških tekov za letnike 2007 - 2009 je v dolžini 400m med dečki slavil Maj Repovž (AK Sevnica), 2. mesto pa je dosegel Max Slatinek (AK Radeče), med deklicami  je 1. mesto osvojila Pia Mesec (AK Radeče) in drugo Sabina Podbevšek.

Tekli so tudi otroci, rojeni leta 2010 ali kasneje, prav tako na razdalji 400m - med dečki je bil najhitrejši Mark Repovž (AK Sevnica), pred drugouvrščenim Matijo Jevnikarjem in tretrejuvrščenim Žigo Podbrežnikom, med deklicami pa je 1. mesto osvojila Karin Brodnik in 2. mesto Neža Soltič (OŠ Radeče).

Rekreativnega teka na 2500 m se je udeležilo osem tekačev, med katerimi je v moški konkurenci še drugo medaljo istega dne osvojil Maj Repovž iz AK Sevnica, drugi je bil Aleksander Podbrežnik in tretji Mihael Bohorč. Med udeleženci tega teka je bil tudi aktiven član Atletskega kluba Radeče, Stanko Renko. V ženski konkurenci je bila prva Nika Tisu (AK Sevnica), 2. mesto je pripadlo Zoji Vidergar Janežič (AK Krka Novo mesto), 3. mesto pa Veroniki Souidi.

Osrednji tek 15. Splavarjevega teka pa je bila tekaška preizkušnja na 7500 m, katera se je upoštevala za Teke Dolenjske. Teklo je blizu 90 tekačev, razporejenih v kar enajst kategorij glede na starost. 69 je bilo moških in 19 žensk, med katerimi sta postala absolutna zmagovalca Miha Povšič in Breda Škedelj, z drugim mestom sta jima sledila Vid Kramer in Anja Fink ter s tretjim Matej Jurančič in Marta Berkopec.

Kljub nehvaležnim vremenskim razmeram, ki so organizatorjem malce prekrižale načrte in tekačem tek po prijetnejši trasi, je 15. Splavarjev z vidika vseh kategorij odlično uspel.

Doroteja Jazbec

Pridružite se nam

Novice iz Posavja