Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
13.08.2019
10:57
Foto: arhiv ePosavje
Rekreativno kolesarsko društvo Krško bo tradicionalno, tretjo nedeljo v avgustu, organiziralo že 17. kolesarski maraton po deželi cvička s startom in ciljem v Krškem na Trgu Matije Gubca.

Tretjo nedeljo v avgustu

KRŠKO 18. avgusta bodo zgodnje dopoldanske ure s startom ob 10:00 uri popeljale rekreacije željne na tri sposobnostim prilagojene kolesarske trase. Vožnja se po cestno prometnih predpisih. Rekreativni kolesarji se bodo podali na veliki in mali kolesarski maraton v dolžini 70 in 40 kilometrov. Ob tem bodo za najmlajše kolesarje izvedli še otroški »Čričkov maraton« primernemu za male otroke oz. družine. Ob boku maratona za najmlajše bo tik pred startom le tega izveden še »Kolesarski poligonček«.

TRASE:

VELIKI MARATON:

poteka na trasi Krško – Stari Grad – Spodnja Pohanca – Lenart – Brežice – Čatež ob Savi – Cerklje – Križaj – Kostanjevica na Krki – Šentjernej - Zameško – Smednik – Raka – Zavratec – Impoljca – Krško.

MALI MARATON:

poteka na trasi Krško – Stari Grad – Spodnja Pohanca – Lenart – Brežice – Čatež ob Savi – Cerklje – Križaj – Veliki – Podlog – Krško.

ČRIČKOV MARATON:

poteka na trasi mimo Stare vasi, Vrbine, križišče GEN v smeri desno po obvoznici mimo tovarne Krke in Celuloze, pod mostom polkrožno na glavni krški most in povratek nazaj na Trg Matije Gubca.

Več kot 450 kolesarjev in otrok

Maratona se ne glede na vremensko napoved udeležuje precejšnje število kolesarjev. Vreme organizatorjem služi že leta, vsako jutro se pred potekom maratona naredi lep sončen dan, ki privabi preko 450 kolesarjev in otrok. Prireditev je rekreativnega značaja in sodi v sklop akcije Slovenija kolesari 2019. Tokrat bo premierno del projekta »Pumpa – kolesarski vikend«, ki ga v letu 2019 podpira tudi Fundacija za šport.

"Veseli smo, da vsako leto privabljamo množico udeležencev"

Predsednik društva Branko Sikošek je pred izvedbo kolesarskega praznika povedal: "Veseli smo, da vsako leto privabljamo množico udeležencev. Vsako leto razen manjših prask končujemo živi in zdravi, videvamo same zadovoljne obraze in poslušamo pohvale. S svojo udeležbo in besedami »...vidimo se ponovno naslednje leto...«, nas spodbujajo kolesarji iz celotnega Posavja in Dolenjske, ki se k nam radi vračajo. To nam daje dodatnega elana, da peljemo stvari iz leta v leto naprej."

Pokal za najštevilčnejšo ekipo

Vsi udeleženci, ki pridejo iz različnih koncev Slovenije, prejmejo toplo malico, vodo in spominsko medaljo. Najmlajši otroci na Čričkovem maratonu prejmejo sladoled in darilo organizatorja. Na maratonu tradicionalno podeljujemo tudi pokal za najstarejšega kolesarja in kolesarko. Podeljuje se pokal za najštevilčnejšo ekipo, poteka pa tudi žrebanje nagrad z gorskim kolesom kot glavno nagrado. Rekreativno kolesarsko društvo nagrajuje tudi kolesarja, ki najhitreje prevozita ciljno črto trase velikega in malega maratona.

Kolesarski maraton po deželi cvička

Poudariti je potrebno, da je vožnja vedno prilagojena cestnoprometnim predpisom. Prireditve se udeležujejo pomembne osebnosti iz političnega, gospodarskega in športnega življenja občine Krško. Sam start pospremi harmonikar z poznanimi vižami. Ob poskočnih zvokih Golice se kolesa precej lažje zavrtijo. Tovrstna prireditev zahteva veliko mero dobre organizacije pri kateri pomaga precejšnje število ljudi. Organizatorji iz vrst Rekreativnega kolesarskega društva Krško so izjemno zahvalni vsem, ki na kakršen koli način prispevajo k izvedbi maratona. Brez donatorjev, redarjev, motoristov in zdravstvenih uslužbencev, ki skrbijo za varnost vseh kolesarjev in kolesark tovrstna prireditev ne bi bila izvedljiva.

Rekreativno kolesarsko društvo Krško

krško
napovednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja