Skip to main content
V Posavju 7.1° C Četrtek, 25. 2024
17.02.2020
12:51
OD Brestanica, Kranj
Foto: OD Brestanica
Članska ekipa OD Brestanica je v soboto, 15. februarja 2020, gostila ekipo iz Kranja, Triglav Kranj II.

Brestaničanke do pomembne zmage

KRŠKO Že v prvem nizu sta obe ekipi pokazali dobro igro in veliko borbe na obeh straneh kar je niz potegnilo v podaljšano igro, ki je pripadala domačinkam Kostak Elmonta z 26:24. Drugi niz so gostje iz Kranja pritisnile na servisu, a domačinke se niso pustile zmesti in igrale svojo igro. Tako je cel niz potekal izenačeno, na koncu pa ga je z malo več sreče dobila gostujoča ekipa z 25:23. Tretji niz sta v pravi postavi pri domači ekipi poziciji zamenjali podajalka Aleksandra Kožar in napadalka Manca Dremelj, kar se je izkazalo za manj učinkovito kot so pričakovale. Kljub temu se je ekipa borila dobro, a je zopet malo zmanjkalo za zmago v nizu, ki je pripadal ekipi iz Kranja z 25:23. Četrti niz so domačinke začele nezbrano a se počasi sestavljale točko po točko in se borile do konca niza, ko je pri 20ti točki Mateja Grilc z dobrimi servisi popeljala ekipo do prvega vodstva v nizu se je vedelo, da bo treba izkoristiti priložnost in z odločno igro pripeljati niz do zmage ter tako odigrati še podaljšan niz oz. tie break. In tako so domačinke zasluženo z veliko želje in zbranimi glavami v zaključku četrtega niza prišle do zmage z 26:24. Peti niz se je začel sanjsko saj je Aleksandra Kožar s svojimi servisi ekipo popeljala do vodstva 8:2 ob menjavi igrišča.

Brez napak na servisih, odlično v obrambi, zbrano v napadih

Ekipa Kostak Elmonta je igrala odlično, brez napak na servisih, odlično v obrambi in zbrano v napadih, kar je prineslo zmago 15:5 v tie breaku in končnih 3:2 v nizih. Ob starejših članicah, ki so igrale na igralnih mestih napadalki Mateja Grilc in Manca Dremelj, podajalka Aleksandra Kožar, korektor Tina Piltaver so odigrale še kadetinja na mestu blokerja Dženana Tursić in najmlajši v ekipi, sicer še starejši deklici blokerka Lara Gramec in libero Lili Čižmek, blokerka Barbara Županc. Tokrat so ravno te mlajše doprinesle svoj delež saj so igrale bolj pogumno kot na zadnjih tekmah in s kar nekaj pogumnimi akcijami upravičile igranje v prvi postavi pri starejših članicah.

Ena boljših predstav v letošnji sezoni

To je bila ena boljših predstav članske ekipe v letošnji sezoni, saj je bila tekma dolga, ni bilo prevelikih nihanj, predvsem so se borile za vsako žogo v dolgih petih nizih in najlepše je ko se vloženo vrne in to z domačo zmago. Sedaj je pred člansko ekipo krajši počitniški predah, 7. marca 2020 pa v Brestanico prihaja ekip OD Krim.

OD Brestanica

brestanica
odbojka

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja