Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
24.04.2022
17:19
KBV Sevnica
Foto: KBV Sevnica
V soboto so v Sevnici organizirali 30. Karate fest mladih pod nazivom Tanin Open 2022.

Sevničanom 37 medalj

SEVNICA Tekmovanje je potekalo v Športnem domu Sevnica, mladi športniki in športnice iz Slovenije in Hrvaške pa so se pomerili med seboj v petih disciplinah. V disciplini Kihon je nastopilo 69, v Kata 95, v Tameshiwari 70 in v kontaktnih borbah Kumite K.O. ter Full Karate Combat pa 62 tekmovalcev. V KBV Sevnica se vsako leto trudimo, da v kraj pod Lisco privabimo večje število mladih karateistov. Še posebej svečano je bilo letos, ko smo kot organizator tovrstnih športnih prireditev slavili visok jubilej – 30. Karate fest mladih, katerega smo prvič organizirali še v takratnem TVD Partizanu, daljnega 8. novembra 1990.

Uradno otvoritev športne prireditve je slovesno odprl sevniški župan Srečko Ocvirk, ki je pozdravil vse prisotne in jim zaželel veliko športnih užitkov in tekmovalnih uspehov. Nastopajoče so v nadaljevanju tekmovanja spremljali in bučno spodbujali njihovi starši s tribune, ki so jo zapolnili do zadnjega mesta.

Težko bi izpostavili najboljšega tekmovalca v naši ekipi. Nekaterim je bila to prva tekmovalna preizkušnja nasploh. Nedvomno pa je, da naši trenerji delajo odlično, saj so vsi nastopajoči z veliko vnemo borbenosti, polno pripravljeni in motivirani, svoje nastope zaključili z odliko. Na koncu je ravno nasmejan obraz naših otrok in osvojene medalje, dokaz, da jim je uspelo.

Fotogalerija (Foto: KBV Sevnica):

Sevniški karateisti smo skupno osvojili 37 medalj, od tega 15 zlatih, 13 srebrnih in 9 bronastih. Predsednik kluba Jurij Orač je najboljšim športnikom in športnicam podelil medalje in diplome. Najboljša ekipa turnirja z največ osvojenimi medaljami je bila domača ekipa KBV Sevnica, ki je zbrala 123 točk in prejela Pokal Tanin open 2022, pokal za drugo mesto je osvojila ekipa Društva borilnih veščin Bushido iz Ljubljane (86 točk), tretje mesto pa je pripadlo ekipi Kempo Arnis Federation (61 točk).

Na koncu je bilo veselje v sevniškem taboru nepopisno, končne zmage in osvojenega pokala pa so se še najbolj veselili mladi sevniški karateisti. Iskrene čestitke gredo organizatorju za odlično pripravo in izvedbo 30. Karate festa mladih – Tanin open 2022, kar brez prizadevnih prostovoljcev, članov kluba in trenerjev ne bi bilo. Da je tekmovanje potekalo brezhibno in po ustaljenem protokolu pa sta poskrbeli Tina Kolman in sekretarka kluba Marja Zidarič.

Klub borilnih veščin Sevnica

sevnica
borilni športi
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja