Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
11.03.2020
23:14
Muflončkov turnir
Foto: NK Radeče
Preteklo soboto je Nogometni klub Radeče v domači športni dvorani gostil Muflončkov turnir, ki je letos potekal četrtič zapovrstjo. Dečki so se na parketu borili znotraj dveh selekcij, U-9 in U-11.

Nogometni turnir v Radečah

RADEČE Dopoldanski del je bil rezerviran za mlajše dečke, od druge ure popoldan dalje pa so svojo formo in nogometni duh izkazovali starejši. Skupno je nastopilo dvajset ekip iz več regij (zasavske, posavske, dolenjske in savinjske), upoštevajoč navijače in starše pa se je tekom celotnega sobotnega dne v in okrog osrednjega športnega objekta v Radečah zadrževalo med 400 in 500 ljudi.

Muflončkov turnir se je začel s prvo tekmo ob pol devetih zjutraj in se zaključil z zadnjo ob sedmih zvečer, tako je bil dan zlasti za organizatorsko ekipo in za domače športne navdušence nogometno zaznamovan v pravem pomenu besede.

Deset sodelujočih ekip, katere so sestavljali igralci letnikov 2011 in 2012, je bilo razdeljenih v dve skupini, ob čemer so NK Radeče A, NK Hrastnik, NK Trebnje A, Posavje Krško B in NK Zagorje bili del skupine A, znotraj skupine B pa so se pomerili NK Laško, Posavje Krško A, NK Radeče B, NK Trebnje B in NK Vransko, nadalje pa se glede na dosežen uspeh znotraj skupine pomerili z ekipami druge skupine. Največje veselje je šlo članom Posavje Krško A, saj so osvojili prvo mesto, drugo mesto je pripadlo NK Trebnje A in tretje NK Vransko.

Fotogalerija (Foto: arhiv NK Radeče):

V selekciji U-11 je nastopilo prav tako deset različnih ekip: v skupini A so bili NK Radeče A, NK Vransko A, NK Rudar Trbovlje A, NK Vojnik in NK Žalec, v skupini B pa NK Radeče B, NK Vransko B, NK Rudar Trbovlje B, NK Trebnje in NK Laško. Tudi pri starejših dečkih je sistem napredovanja potekal po enakem ključu kot pri njihovih mlajših nogometnih kolegih. Največji pokal so osvojili zasavski nogometaši iz NK Rudar Trbovlje A., 2. mesto je pripadlo dečkom iz NK Vransko B in tretje NK Trebnje.

Kot že prejšnja leta so trenerji, mladi nogometaši in organizatorji (so)delovali v sproščenem vzdušju, z namenom pridobivanja dragocenih izkušenj, ki jim bodo na nadaljnji športni poti še kako prav prišle in skozi upoštevanje poštene igre, kar je NK Radeče poudaril z izstopajočim napisom "Fair play" že ob priložnostno izdanem biltenu dogodka.

Doroteja Jazbec
Foto: arhiv NK Radeče, D.J.

nogomet
radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja