Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
31.05.2022
11:56
Lukci na državnem prvenstvu
Foto: PK Lukec Krško
V soboto, 28. in nedeljo, 29. maja je v Športni dvorani Prebold potekalo državno prvenstvo Umetniškega plesnega združenja Slovenije. Na tekmovanju je sodelovalo 100 plesalcev Plesnega kluba Lukec.

Državno prvenstvo

KRŠKO Na prvenstvu so nastopile tri solistke in sicer v zvrsti sodobni ples. V kategoriji Mini otroci II je Lara Vodlan osvojila 1. mesto, v kategoriji mlajši mladinci II Lena Vintar 2. mesto in v kategoriji mladinci II Žana Colarič prav tako 2. mesto. Lukci so imeli tudi predstavnike med pari in sicer sta Iva Lazič in Žana Supančič (PK Lukec Brežice) postali državni prvakinji v kategoriji urban street dance mlajši mladinci II.

Med malimi skupinami so nastopile tri skupine, 2. mesto je v kategoriji urban street dance mlajši mladinci II osvojila skupina Super Grannies (PK Lukec Brežice), 3. mesto pa v tej isti kategoriji skupina s točko Arheološki dan. Državne prvakinje pa so postale plesalke modern članske skupine v kategoriji sodobni ples male skupine mladinci II. 

Fotogalerija (Foto: Plesni klub Lukec Krško):

Med velikimi skupinami in produkcijami je nastopilo kar 6 Lukčevih skupin. 1. mesto sta si priplesali skupini Nameless in Xplosion (PK Lukec Brežice) in sicer v kategoriji urban street dance mlajši mladinci I oziroma druga v kategoriji urban street dance mladinci I. Skupina Madness je osvojila 2. mesto v kategoriji urban street dance produkcije mladinci I, Sweets 2. mesto v kategoriji urban street dance velike skupine pionirji II, Mars Colony iz Plesnega kluba Lukec Brežice 3. mesto v urban street dance velike skupine pionirji II in Future 4. mesto urban street dance velike skupine pionirji II.

plesni klub lukec
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja