Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
26.08.2019
07:37
Foto: arhiv ePosavje
V 5. krogu 2. slovenske nogometne lige so krški nogometaši v iz sobote na nedeljo preloženi tekmi izgubili v Novem mestu, Brežičani so doma z minimalno razliko izgubili proti Koprčanom.

NK Krka : NK Krško
3:1 (1:0)

NK Krka:
Kisovec, Bedek, Judež, Dušak, Pavič, Škrbec, Kižlin (od 83. Kastrevec), Kambič, Kim (od 92. Hrka), Vesner Ticić (od 71. Huč), Potokar

NK Krško:
Zalokar, Karamarković, Sokler, Mlinar, Florjanc, Kendeš, Srpak, Marcijuš (od 92. Puškarić), Zakrajše, Dadić (od 66. Regvar), Žabec.

"Nasprotnik je prevladoval v vseh elementih nogometne igre"

Domači povedli v 15. minuti

Domačini so v 15. minuti prišli v vodstvo, ko je zadel Potokar. Za Krčane je v 72. minuti izenačil Srpak, a že nekaj minut pozneje so domači znova vodili. Spet je bil uspešen Potokar, ki se je v 87. minuti zapisal še pod hattrick, svoj tretji zadetek na tekmi je vpisal v 87. minuti, ko je bil uspešen z enajstmetrovke.

Kapušin: "Danes smo zasluženo doživeli prvi poraz"

"Danes smo zasluženo doživeli prvi poraz v letošnjem prvenstvu. Že od samega začetka nismo imeli prave svežine, celotna ekipa ni delovala, kot bi morala. Zamujali smo v dvobojih, bili prepozni in nasprotnik je prevladoval v vseh elementih nogometne igre. Ob polčasu so zasluženo vodili. V nadaljevanju smo se prebudili, zadnjo vrsto dvignili višje, bili bolj agresivni in uspeli izenačiti. Nato pa smo takoj v naslednjem napadu popustili, prejeli zadetek in na koncu niso več imeli moči," je ob tem povedal trener Krčanov Iztok Kapušin.

Brežice Terme Čatež : NK Koper
0:1 (0:1)

Brežice Terme Čatež:
Kruljac, Modrić (od 88. Predanič), M. Soldo, Duvnjak (od 80. F. Soldo), Filip (od 73. Turković), Drugovič, Ferić, Božič, Dodig, Felja, Vidmar.

NK Koper:
Nenezić, Mišić, Guberac, Jelić Balta, Vršić, Meštrić (od 13. Gajšek), Badžim, Žužek, Galešić (od 88. Tomić), Hadžić, Štromajer (od 74. Šolaja).

Edini zadetek je padel iz enajstmetrovke

Edini zadetek v Brežicah je padel v 39. minuti, ko je bil uspešen Vršić in goste povedel v vodstvo. Do konca polčasa in srečanja se rezultat ni spremenil, Brežičani so zabeležili tretji letošnji poraz.

Kako naprej?

Že v petek, 30. avgusta, bodo Brežičani gostovali na Ptuju pri ekipi Drava Dakinda Ptuj, krški nogometaši v soboto ob 17. uri gostijo ekipo Brda.

(bš)

nk krško
krško
nogomet
brežice
nogometni klub brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja