Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
17.06.2021
13:20
Bazen Brestanica, Pokal Krško 2021
Foto: arhiv ePosavje
Na bazenu v Brestanici bodo v soboto pripravili jubilejno, že 50. izvedbo plavalnega tekmovanja Pokal Krško.

V soboto v Brestanici 50. Pokal Krško

KRŠKO Člani Plavalnega kluba Celulozar Krško bodo v soboto, 19. junija, na bazenu v Brestanici pripravili jubilejno, 50. izvedbo plavalnega tekmovanja Pokal Krško.

Tekmovanje je v svoji zgodovini spreminjalo imena in lokacije, a je vsakič znova obstalo. Do leta 2011 in 40. izvedbe tekmovanja so v plavalnih krogih tekmovanje poznali pod imenom Lilegov memorial, od takrat naprej pa je tekmovanje, ki ga sicer v krškem klubu pripravijo v sklopu dogodkov ob prazniku Občine Krško, nosi ime Pokal Krško. 

Krško, Čatež, Brestanica

Plavalno tekmovanje je v teh letih zamenjalo tudi prizorišča, 3. junija 2006 so Lilegov memorial zadnjič pripravili na olimpijskem bazenu v Krškem, nato so tekmovanje preselili v Čatež, od prenove brestaniškega bazena pa tekmovanje poteka na novem športnem objektu.

V soboto pričakujejo okoli 200 plavalcev iz vse Slovenije

V soboto ob 19. uri na bazenu v Brestanici pričakujejo okoli 200 plavalcev mlajših starostnih kategorij iz vse Slovenije. "Tekmovanje bo organizirano z upoštevanjem trenutnih omejitev oziroma smernicami in priporočili NIJZ. Potekalo bo brez prisotnosti gledalcev," so sporočili iz kluba.

V nedeljo akvatlon Rajhenburg

Bo pa na bazenu živahno tudi v nedeljo, Triatlon klub Krško bo namreč pripravil tekmovanje Akvatlon Rajhenburg. V tekmovalnem programu so razpisali več kategorij, od cici akvatlona do super sprinta in multisport pokala, akvatlon bo štel tudi za državno prvenstvo.

(eP)

plavalni klub celulozar krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja