Skip to main content
V Posavju 5.5° C Četrtek, 25. 2024
03.06.2019
10:41
Foto: ŠD Plavalček
V soboto, 1. junija 2019 je na bazenu Brestanica potekal že 6. Mednarodni Plavalčkov miting v plavanju za invalide, v organizaciji Športnega društva Plavalček. Poročilo in fotografije v nadaljevanju.

BRESTANICA Miting je potekal v okviru prireditev ob občinskem prazniku, tako je zbrane pozdravila podžupanja občine Krško, Ana Nuša Somrak. Tekmovali so športniki invalidi iz Slovenije, Hrvaške in Bosne, skupaj 10 klubov. Predstavili so se tudi najmlajši Plavalčki invalidi, ki so razdaljo 50m preplavali s plavalnim pripomočkom, kot tudi kategorizirani plavalci z mednarodno tekmovalno licenco.

Člani ŠD Plavalček so v odprtem, absolutno dosegli naslednje rezultate:

Maj Režman 1. mesto na 50m prsno, 100m prsno in 200m prsno, Ivan Lesnika pa je osvojil 3. mesto na 50m prsno. Plavalci so tekmovali tudi v štafeti mix 4 x 50m prosto in dosegli naslednje rezultate 1. mesto ekipa združeni klubi Croatia, 2. mesto PK Velenje in 3. mesto domača ekipa ŠD Plavalček.

Fotogalerija:

Vsem plavalcem iskreno čestitamo! V popoldanskem času pa je ob 16. uri potekal še Plavalčkov festival, kjer so nastopili otroci s posebnimi potrebami, ki obiskujejo Glasbeno šolo Krško, oddelek s posebnimi potrebami. Po njihovem nastopu je vajeti prevzel band Barska Muha iz Novega mesta. Veseli smo, da obe prireditvi pridobivata na svojem renomeju in da je vsako leto boljši odziv.

Za ŠD Plavalček: Tatjana Lapuh

krško
šd plavalček
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja