Skip to main content
V Posavju 5.1° C Četrtek, 25. 2024
22.01.2020
18:47
Rokvičev memorial 2020
Foto: Šahovski klub Brežice
V soboto je v Brežicah potekal 8. Rokvičev memorial, v spomin na pokojnega Vlada Rokvića, nekoč pomembnega člana šahovskega kluba Brežice.

8. Rokvičev memorial v Brežicah

BREŽICE Tradicionalno smo se spomnili tudi drugih članov ekipe, ki niso več med nami, Jožeta Volčanška in Branka Ureha. Z nagovorom je turnir pozdravil predsednik Šahovskega kluba Brežice Matjaž Matjašič, Rokvičev vnuk Filip pa odprl turnir s prvo potezo na prvi tabli.

In kdo med najboljši?

V kategoriji otrok do 10 let so na zmagovalni oder stopili Jaša Svit Teršelič (ŠK Brežice), Nik Ašič (ŠK Triglav Krško) in  Aleks Vahčič (ŠK Brežice), v konkurenci do 12 let Kristjan Plevnik Kodrič (ŠK Triglav Krško), Bruno Glas (ŠK Triglav Krško), in Aleksej Bizjak (ŠK Krka Novo mesto). V odrasli konkurenci je zmagal Ivan Sušin (ŠK Brežice), 2. mesto je osvojila Ana Urbanč (ŠK Triglav Krško), tretje pa Pika Radej (ŠK Triglav Krško).

Fotogalerija (Foto: Šahovski klub Triglav Krško):

"Veseli nas, da se je turnirja udeležilo veliko otrok"

"Prvič se je zgodilo, da je zmagal nekdo, ki je nekoč že osvojil pokal. Sušin ga je nazadnje leta 2016. Veseli nas, da se je turnirja udeležilo veliko otrok, saj nam to da vedeti, da je šahovska prihodnost v Posavju zagotovljena," je še sporočil Matjaž Matjašič, predsednik domačega kluba.

(bš)

brežice
šah
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi