Skip to main content
Torek, 16. april 2024
07.10.2020
10:26
Adam Jordan, kolesarstvo
Foto: Adria Mobil Cycling
V Škofji Loki so se mladinci in mladinke pomerili na državnem prvenstvu v cestni dirki. Po ne preveč obetavni vremenski napovedi je tekmovalce v Škofji Loki pričakalo spremenljivo vreme.

Kostanjevičan Adam Jordan najboljši med mladinci

Odlični tudi sevniški kolesarji

ŠKOFJA LOKA Tekmovalce je na tekmi pričakalo spremenljivo vreme z nekaj dežja in tudi sonca. Štart in cilj dirke sta bila na Mestnem trgu, kjer so se najprej pomerili mlajši mladinci. Prevozili so 11 krogov skupne dolžine 66 km. Od članov Kolesarskega društva Tanin Sevnica se je najbolje izkazal Grega Podlesnik s četrtim mestom, Leon Klopčič je zasedel šesto mesto, Klemen Jančič pa dvajseto. Dve uri kasneje so se pomerile mladinke, ki so prevozile 9 krogov oz. 54 km, v tej kategoriji je bila Katarina Jančič peta.

Kostanjevičan pobegnil pred ostalimi in se veselil naslova prvaka

Še večji podvig pa je uspel kostanjeviškemu kolesarju v vrstah novomeške Adrie Mobil. Adam Jordan je med starejšimi mladinci osvojil naslov državnega prvaka. Kot so sporočili iz novomeškega kluba, je s samostojnim pobegom zmagal, privozil si je več kot minuto in pol naskoka, njegovi ekipni kolegi pa so v ozadju nadzorovali glavnino.

(bš)

kostanjevica na krki
sevnica
kd tanin sevnica

Pridružite se nam