Skip to main content
V Posavju 7.1° C Četrtek, 25. 2024
02.11.2021
13:45
BK Pišece med počitnicami
Foto: BK Pišece
Člani Badminton kluba Pišece so bili zelo aktivni pred in med šolskimi jesenskimi počitnicami.

Pišečki badmintonisti aktivni pred in med jesenskimi počitnicami

BREŽICE Še pred začetkom počitnic so izvedli prav poseben dan odprtih vrat za javne zavode, športna društva, podjetja in ostale zainteresirane zveze, za katere bodo izvajali športne dneve oziroma vodeno badmintonsko rekreacijo. V petek, 22. oktobra, so v športni dvorani OŠ Maksa Pleteršnika v sodelovanju s Športno zvezo ADA izvedli prav poseben športno - predstavitveni dan, na katerem je direktor Športne zveze ADA Tadej Škof predstavil delovanje zveze ter njihove želje. Zveza ima za leto 2022 veliko ciljev zato si srčno upajo, da se zopet ne bodo zapirale meje saj je njihovo delovanje predvsem odvisno od mednarodnega sodelovanja. Prvega turnirja v Zagrebu se je udeležilo 150 igralcev iz petih držav, medtem ko se je za ljubljanski turnir, ki bo 6. novembra, prijavilo že več kot 200 igralcev. Poudaril je tudi dejstvo, da bo konec meseca januarja ob praznovanju 20-letnice kluba tudi ADA karavana prišla v Brežice. V večernih urah je v večnamenski dvorani sledil še večer družabnih iger.

V nedeljo, 24. oktobra, so načrtovali pohod in postavitev klopce prijateljstva na Velikem Špičku, a so zaradi odsotnosti glavnega izvajalca tako pohod kot tudi postavitev klopce prestavili na sredino meseca novembra. Med celotnimi počitnicam so izvajali aktivne počitniške delavnice oziroma treninge. Piko na i pa so postavili v nedeljo, 31. oktobra, ko je v športni dvorani OŠ Pišece potekal Halloween turnir za otroke in člane. Pri mladih igralcih je zmago slavil Anej Sušin pred Nejem Bizjanom ter Mihaelom Škofom. Mladi so se pred začetkom turnirja pomerili tudi v risanju na temo buč in badminton. Pri fantih je slavil Toni Hotko pred Alenom Mijatovićem ter Luko Stjeljo. V kategoriji naključnih dvojicah pa sta zmago slavila Tadej Škof in Luka Stjelja.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

Ta vikend turnirju v Ljubljani in Kungoti

Pred člani Badminton kluba Pišece so pestri turnirski dnevi, saj jih že ta vikend čaka ADA Ljubljana, v nedeljo nadaljevanje 3. kroga slovenske badmintonske lige v Kungoti ter naslednji vikend turnir Srebrna žogica Lendava za pionirje, kadete in mladince. Najbolj zgoščen bo mesec december, saj bodo potekala vsa državna mladinska prvenstva, končnica slovenske badmintonske lige ter gostovanje v Sarajevu. Vse ljubitelje badmintona obveščajo, da bo konec meseca novembra v športni dvorani Brežice potekal Yonex future Slovenija international turnir, ki bo za gledalce zaradi trenutne situacije žal zaprt.

(Badminton klub Pišece, eP)

badminton klub pišece
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja