Skip to main content
Sreda, 21. februar 2024
26.05.2022
19:59
Barbara Lazović
Foto: RZS
"Bizelanka" Barbara Lazović se vrača v Slovenijo. V naslednji sezoni bo igrala za večkratne državne prvakinje.

Barbara Lazović se vrača v Slovenijo

BREŽICE Po osmih letih igranja v drugih klubih se v naslednji sezoni 2022/2023 v Ljubljano vrača izkušena desna zunanja rokometašica Barbara Lazović. Posavka se bo v Ljubljano preselila iz romunske Bukarešte. Kot pravijo v ljubljanskem klubu, je Lazovićeva je svojo rokometno pot začela v domačih Brežicah, kjer je pri 16 letih tudi prvič dobila priložnost v članski ekipi. S predstavami v klubskem dresu je opozorila nase in si leta 2006 prislužila vpoklic v člansko izbrano vrsto. Za slovensko reprezentanco je za zdaj nastopila na 84 tekmah in dosegla 292 zadetkov.

V Krimu v sezoni 2007/2008

34-letnica je novo poglavje v svoji rokometni zgodbi začela pisati v sezoni 2007/08, ko je postala članica Krimove družine in prvič zaigrala v Ligi prvakinj. Izkušnje je v nadaljevanju kariere nabirala tudi v Srbiji, Makedoniji, Romuniji in Črni gori.

Po poškodbi v reprezentanci še ni zaigrala

"Nekdanja kapetanka slovenske izbrane vrste si je leta 2021 na tekmi romunskega državnega prvenstva težje poškodovala koleno, zaradi česar je morala izpustiti zadnje svetovno prvenstvo. V dresu z državnim grbom po poškodbi še ni nastopila," še izpostavljajo v njenem novem klubu.

brežice
rokomet

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja