Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
18.10.2021
16:43
Baznik, Kastelic, Janc za reprezentanco
Grafika: ePosavje.com
Selektor članske rokometne reprezentance Ljubomir Vranješ je na priprave za novembrsko pripravljalno tekmo s Hrvaško vpoklical tri Posavce, na testiranja pred zborom pa je povabilo dobil še četrti.

Baznik dobil povabilo selektorja

BREŽICE Člani slovenske rokometne reprezentance se bodo pred januarskim evropskim prvenstvom na Madžarskem in Slovaškem v začetku novembra dobili na krajših pripravah. Selektor reprezentance Ljubomir Vranješ je na zbor povabil 18 rokometašev, med njimi so trije posavski rokometaši, po letu 2018 je v reprezentanci znova Brežičan.

Prvič v reprezentanci pod vodstvom Ljubomira Vranješa

Vranješ bo prvega novembra v Zrečah pozdravil dva novinca Jožeta Baznika in Tadeja Kljuna. Brežičan Baznik si je poziv zaslužil z odličnimi igrami v dresu francoske ekipe Cesson Rennes Metropole, prvič pa bo treniral pod vodstvom Vranješa. Baznik je sicer za Slovenijo edini dosedanji nastop zbral ob debiju aprila 2018 proti Belorusiji. 

Vranješ: "Začenjamo novo pot, pot proti olimpijskim igram 2024"

"Novembra začenjamo novo pot, pot proti olimpijskim igram leta 2024. Nanjo se podajamo z jasnim ciljem, dve leti bomo delali zanj – od novembrske akcije, skozi januarsko evropsko prvenstvo in na vseh naslednjih zborih. Rezultati drugih preizkusov do tedaj bodo seveda pomembni, a ob tem smo se smo se odločili, da želimo sestaviti ekipo, ki bo v prvi vrsti imela dve veliki želji - igrati za reprezentanco Slovenije in za kolajne na tekmovanjih," je ob predstavitvi igralcev s povabilom na novembrski reprezentančni zbor povedal Vranješ. "Rezultati bodo pomembni. Vsakič, ko bomo stopili na igrišče, bomo morali igrati na zmago. A potrebno bo dati tudi priložnost igralcem, mlajšim in nekoliko starejšim, da igrajo igralnih mestih, na katerih v klubih dobijo manj priložnosti. Za napredovanje na višjo raven moramo razširiti znanje posameznikov in ekipe kot celote."

Zbor, reprezentanca, rokomet

Kdo vse bo na reprezentančnem zboru?

Poleg Baznika in Kljuna so na zbor vabljeni še Tilen KodrinTadej MazejBlaž Janc in Gašper Marguč. Po odsotnosti zaradi težav s poškodbami se v izbrano vrsto vrača Nik Henigman, na levem zunanjem bo igral še Borut Mačkovšek, v zunanji liniji bodo še  Domen MakucStaš SkubeMiha Zarabec, kapetan Jure Dolenec in Matic Grošelj. Od krožnih napadalcev so v Zreče vabljeni borili Blaž BlagotinšekKristjan Horžen in Vid Poteko, od vratarjev pa še Urh Kastelic in Urban Lesjak.

Tako bodo v Zrečah trije Posavci, ob Bazniku še Blaž Janc in Urh Kastelic.

Šišku vabilo za testiranje

Rokometaši bodo drugi dan priprav v Ljubljani opravili testiranja, na katerih bodo poleg reprezentantov sodelovali tudi nekateri rokometaši iz domačih in tujih klubov. Med enajsterico imen je tudi Krčan Peter Šiško, član velenjskega Gorenja.

(bš, eP)

rokomet
brežice
krško
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja