Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
21.10.2020
13:11
Odbojkarice iz Brestanice so se borbeno pripravljale na prvo domačo ligaško tekmo, ki pa je zaradi trenutnih razmer potekala brez gledalcev.

OD Brestanica - OD Celje
1:3

Na tekmo 2. kroga članske lige je prišla ekipa Celja. Dobri dve uri se je igrala resnično lepa odbojka na obeh straneh, predvsem brez popuščanja in težko je bilo spustiti žogo na tla, reševalo se je že skoraj izgubljene žoge na obeh straneh in po dolgih točkah sta ekipi zaploskali ena drugi za borbo, kar je še dvignilo športni ekipni duh v teh časih, ko se ne smemo rokovati, a kljub temu lahko z podobnimi potezami pokažemo spoštovanje nasprotnika in hvaležnost, da se šport nadaljuje, vsaj na tej ravni.

Enakovredne v prvem nizu

V prvem nizu se je kazala enakovrednost ekip, saj sta obe strani pokazali lepo borbeno igro, na strani domačink iz Brestanice so bila leta, izkušnje, na gostujoči strani iz Celja sicer malenkost mlajše, a toliko bolj vztrajne in natrenirane, vzdržljive na dolge točke, ki so počasi utrujale domačo ekipo. 

V prvem nizu so domačinke vodile do 20 točke, a po nekaj nepazljivih napakah na sprejemu servisa so v prednost prišle gostje in na hitro prevzele vajeti v svoje roke in s 25:23 dobile prvi niz. Domačinke Kostak Elmonta so bile rahlo razočarane saj so izpustile lepo priložnost, a kljub temu so se zavedale, da so kakovostno odigrale večino niza, na koncu se pač ni izšlo po njihovih željah. 

Drugi niz dobile s 25:9

Tako so se v drugi niz pognale odločeno in s tisto svojo energijo, ki je to ekipo krasila že kar nekaj sezon nazaj, še ko je bila ekipa dve leti zapored neporažena v ligi, so se vrnili te isti občutki v katerih so igralke lahko samo uživale, saj so niz dobile z 25:9. 

Tretji niz

Tretji niz so začele enako odločno, kot so končale drugega z željo, da tudi tega odigrajo popolno. Priigrale so si lepo prednost 6 točk, ko so se počasi začele prebujati tudi nasprotnice in se točko po točko približevale. Domača ekipa je dvakrat prišla do zaključene žoge, a ni uspela obrniti rezultata sebi v prid in po spletu okoliščin se je sreča obrnila v prid ekipi Celja, ki je niz dobila z 26:24. 

Četrti niz

Kljub razočaranju, saj so se domačinke zavedale kaj so izpustile iz rok so se odločno pognale še v četrti niz, da izvlečejo podaljšan niz in si tako priborijo novo zmago. Kljub odločnim začetnim udarcem – servisu in napadu Eve Jurečič, lepih podajah Aleksandre Kožar in razpoloženi korektorici Tini Piltaver se stvari nikakor niso poklopile, kot so si domačinke zamislile. Borile so se, a ni bilo dovolj. Svoj del v borbi sta dodali še blokerka Nela Zupan in Manca Dremelj, ki je sploh prvič odigrala na tej poziciji ob odsotnosti mlajših, slednji sta s svojo energijo dodali nekaj lepih akcij na mreži in dodali še dodatni zagon ekipi za končno zadovoljstvo, ki je bila kljub porazu v zadnjem nizu z 19:25 in končnih 3:1 zadovoljna z prikazanim, saj je ekipa dihala kot eno. 

Dobra energija v ekipi

Igralke Kostak Elmonta se kljub domačemu porazu zavedajo, da so prikazale všečno igro in predvsem jih žene naprej dobra energija v ekipi in morda se že v soboto, 24. oktobra 2020 vse poklopi za nove osvojene točke, ko dekleta odhajajo na gostovanje v Prebold.

OD Brestanica

krško
odbojka
brestanica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja