Skip to main content
Torek, 16. april 2024
17.05.2022
08:29
NK Krško
Foto: arhiv ePosavje
Brežičani in Krčani bodo v soboto v zadnji tekmi sezone v 2. slovenski nogometni ligi odločali, kdo bo v ligi igral tudi v naslednji sezoni. Prostora je le za eno ekipo, boljše izhodišče imajo Krčani.

Na posavskem derbiju za obstanek v 2. SNL

KRŠKO Če bi glede na letošnje rezultate posavskih nogometašev v 2. slovenski nogometni ligi najraje zapisali, da bo to sezona za v pozabo, temu ne bo tako. Krog pred koncem je jasno, da bo ena od ekip izpadla v nižjo raven tekmovanja. Iz 2. slovenske nogometne lige bosta namreč izpadli 15. in 16. ekipa na lestvici, Krčani so na 14. mestu, Brežičani na 15. mestu in Ptujčani na 16. mestu.

Predzadnji krog

Krčani

V zadnjem krogu so Krčani gostovali pri ekipi Jadran Dekani in nekdanjem trenerju Krčanov Alenu Ščulcu. Od 45. minute so gostje imeli igralca več, saj je bil pri domačih izključen Vranjše. In vse do 66. minute je kazalo, da bodo krški nogometaši z Obale prinesli točko. A je krškega vratarja Jureta Ribiča ugnal Malik Bah, kot se je izkazalo pozneje, je bil to tudi končni rezultat srečanja.

Brežičani

Brežičani so na domačem igrišču gostili Vitanest Bilje in že v 4. minuti je moral domači vratar Tibor Banić prvič po žogo v svojo mrežo, premagal ga je Luka Batič. Zmagovalca je v četrti minuti sodnikovega dodatka potrdil Faris Zubanović, srečanje se je končalo z rezultatom 0:2.

Vsi sobotni scenariji ...

O obstanku v 2. slovenski nogometni ligi bo odločil zadnji krog. Zadnje srečanje. Zadnjih 90 in nekaj minut. V soboto ob 17. uri bosta istočasno tekmi med Dravo in Rogaško ter med Krškim in Brežicami. Jeseni v Brežicah ni bilo zmagovalca, krog pred koncem imajo Krčani 23 točk, Brežičani in Ptujčani po 20.

Krčanom je dovolj že točka, Brežičani potrebujejo vse tri

V posavskem derbiju Krčanom zadostuje že točka, Brežičani potrebujejo zmago. Eno je žal že gotovo. Če ne bo presenečenj po koncu sezone, da kakšna od zmagovalnih ekip 3. SNL ne bo želela napredovati, bo v naslednji sezoni v 2. slovenski nogometni ligi igrala le ena posavska ekipa. Ali Krčani ali Brežičani - jasno bo v soboto nekaj pred 19. uro. 

brežice
krško
nogomet
nogometni klub brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja