Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
10.05.2021
21:30
NK Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški nogometaši tri kroge pred koncem 2. slovenske nogometne lige ostajajo v igri za dodatne kvalifikacije za 1. ligo. Še več, z zmago proti Roltek Dobu so na lestvici pridobili še eno mesto.

Brežičani ostajajo v igri za dodatne kvalifikacije

BREŽICE V 19. krogu 2. slovenske nogometne lige so brežiški nogometaši v soboto na domačem igrišču gostili ekipo Roltek Doba in v zmagali z rezultatom 3:0 (0:0). V srečanju neposrednih nasprotnikov za vrh lestvice (pred tekmo so bili na lestvici gostje tretji, domačini četrti) v prvem polčasu ni bilo zadetkov, so pa zato v drugem padli kar trije.

Beciri, Petric, Felja

V 61. minuti je domače v vodstvo popeljal Beciri, osem minut pozneje je z enajstmetrovke na 2:0 povišal Petric, v 73. minuti pa je končni rezultat postavil Felja.

NK Brežice Terme Čatež : Roltek Dob
3:0 (0:0)

Semafor:

 • 1:0 - 61. min. - Beciri (NK Brežice Terme Čatež)
 • 2:0 - 69. min. - Petric (NK Brežice Terme Čatež)
 • 3:0 - 73. min. - Felja (NK Brežice Terme Čatež)

Brežice Terme Čatež:
Kruljac, Urh, Kocjančič, Beciri (od 82. Ruedl), Jurečič (od 74. Lipec), Martić, Petric, Pajaziti (od 82. Predanić), Božič (od 71. Hasan), Felja (od 82. Sivonjić), Škrbec.

Roltek Dob:
Tratnik, Avbelj (od 82. Dajčman), Šipek (od 82. Pišek), Gajič (od 71. Femec), Račić, Repas, Petrovič (od 71. Gregorin), Zenković, Rems, Makovec, Kasnik (od 71. Levec).

Kako naprej?

Brežičani so zdaj z 38 točkami na 3. mestu lestvice, točko za Krko, devet za prvouvrščeni Radomljami in dve pred Dobom. Do konca so še trije krogi, že v naslednjem pa bo znanega marsikaj. Brežiški nogometaši gostujejo v Radomljami, Novomeščani na Dobu. 

Tekme do konca prvenstva:

 • 20. krog 2. SNL - Kalcer Radomlje : Brežice Terme Čatež
 • 20. krog 2. SNL - Roltek Dob : Krka
 • 21. krog 2. SNL - Krka : Kalcer Radomlje
 • 21. krog 2. SNL - Brežice Terme Čatež : Triglav Kranj
 • 22. krog 2. SNL - Vitanest Bilje : Brežice Terme Čatež
 • 22. krog 2. SNL - Triglav Kranj : Krka
 • 22. krog 2. SNL - Kalcer Radomlje : Roltek Dob

Drava Ptuj : NK Krško
1:1 (0:0)

Semafor:

 • 0:1 - 54. min. - Pranjić (NK Krško)
 • 1:1 - 66. min. - Kryeziu (Drava Ptuj)

Drava Ptuj:
Klasinc, Drevenšek (od 60. Capitelli), Kyeziu, Brest, Pihler (od 80. Dobnik), Rogina, Krašovic, Martinčević, Kralj, Lovenjak, Bah (od 93. Erhatič).

NK Krško:
Ribič, Vrdoljak, Gorenc, Smiljanić (od 46. Torra), Korošec (od 74. Adamić), Bučar (od 55. Anković), Lesjak (od 46. Ribič), Dodig, Krznarić, Pranjić, Radić.

Krčani na Ptuju do točke

Krški nogometaši so v soboto gostovali na Ptuju in prišli do 22. letošnje točke, s katerimi so na lestvici lige za obstanek na 2. mestu. 

Na Ptuju je Krčane v 54. minuti v vodstvo popeljal Pranjić, dvanajst minut pozneje je izenačil Kryeziu in srečanje se je končalo z delitvijo točk. Do konca prvenstva pa čakata še domači tekmi z Jadran Dekani in Fužinarjem ter gostovanje v Beltincih. 

(eP)

brežice
krško
nogomet
nogometni klub brežice
nk krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja